Tonik Göz Altına Sürülür mü? Göz Çevresine Sürülür mü?
Göz çevresi yüzümüzdeki en hassas cilt dokusuna sahip kısımdır. Bu nedenle yüzümüzün geri kalanından farklı uygulamaları gerektirir. Ve yüzümüzün geri kalanına sürdüğümüz cilt bakım ürünlerinin tamamı tolere edemez.
Bu nedenle göz altlarımıza ve göz çevremize hangi ürünleri uygulayıp hangileri uygulamayacağımız bilmek önemlidir. Aksi halde daha iyi gürün, daha sağlıklı ve genç bir cilt için yaptığımız rutinler fayda yerine zarara yol açabilir.
Peki cildimizi temizlemek ve sıkılaştırmak için kullandığımız ve günlük bir rutinin olmazsa olmazları arasında yer alan tonik uygulaması göz çevresine ve özellikle göz altlarına yapılmalı mı?
Hassas yapıdaki, özel bakım gerektiren göz çevresinde aksi belirtilmedikçe tonik uygulaması yapılmamalıdır. Bu bilgi gözün yan kısımların, dök kapakları ve göz altları için kapsayıcıdır.
Ancak bazı ürünler hassas uygulamalar için de kullanıma uygundur. Bu ürünler özellikle belirtilir. Ve sıklıkla içeriğinde göz çevresine derinlemesine bir bakım sağlayacak içeriklerle zenginleştirilmiştirler.
Bu tür özel ürünler sıklıkla kafein, gül suyu , salatalık özü ve sitrik asit gibi doğal içerikleri bünyesinde barındırır.
Bu az sayıdaki doğal bileşen ise göz çevresi için yatıştırıcı niteliktedir ve özellikle göz altı bölgelerini yenilemek için iyi birer tercihtir.
Bu tür ürünlerden en iyi sonuçları elde etmek için, onları biraz buzdolabında saklamak ve göz çevresine soğuk kompres olarak uygulamak da iyi bir fikirdir.
Toniğiniz kafein veya salatalık gibi cildi tazeleyen maddeler içeriyorsa, hassas cilt uygulamalarına uygunsa onu hızlı ve kolay bir göz altı maskesi olarak kullanabilirsiniz.
Bunun için toniğinizi buzdolabında -buzlukta değil!- biraz soğutun ve yatıştırıcı bir soğuk kompres olarak göz altı bölgesine pamuklu pedlerle nazikçe uygulayın.
Bu bölgedeki cilt özellikle hassas olduğundan, alkol veya yüksek konsantrasyonlarda peeling bileşenleri içeren tonikleri hiçbir zaman göz çevrenize uygulamayın!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…