Tucuma yağı (tucuma butter), tucuma hurma tohumlarından elde edilir. Tucuma tohumları, Brezilya’da doğal olarak tucuma meyvesinde bulunur.
Antioksidan polifenoller ve yüksek düzeyde nemlendirici yağ asitleri içerir. Murumuru yağı gibi, tucuma yağı da kuru ve kıvırcık saçları tedavi etmek için kullanılır.
Tucuma yağını uygulamanın en iyi yolu birkaç yemek kaşığı alıp eritmektir. Tucuma yağı kullanmadan önce yağı eritmezseniz saçınız için uygun faydaları elde edemezsiniz.
Sıvı forma geldikten sonra; E vitamini yağı, argan yağı veya hindistan cevizi yağı gibi herhangi bir ek yağı ile karıştırarak uygulayabilirsiniz.
Kullanacağınız bu diğer doğal yağlar aslında tucuma’nın tereyağı benzeri dokusunu dengelemek için işe yarayacaktır. Ayrıca saçın parlaklığını artıracaklardır.
Hazırladığınız karışımı bir süre buzdolabında bekletip ve ardından saç maskesi olarak uygulayabilirsiniz.
Uygulamadan sonra maskeyi saçınızda yaklaşık 30 dakika bekletmeniz önerilir. Maskeyi şampuanlamadan önce kullanmanız veya aşırı kuru saçlar için gece bakımı olarak saçta bırakmanız önerilir.
Saçınız zarar görmüşse – ısıyla şekillendirme veya ağartma işlemi nedeniyle – tucuma yağından faydalanabilir.
Ve kalın telli saçlarınız varsa, bu daha da iyidir. Elbette bu, ince telli kişilerin de tucuma kullanamayacağı anlamına gelmez.
Saç tipinize bağlı olarak, yağı saçınızda her gün kullanabilirsiniz. Kabaran ve kıvırcık saçlarda ince saçlarda olduğundan daha sık kullanılabilir.
Murumuru ve tucuma; her ikisi de kuru, kıvırcık saçları nemlendirmek konusunda hemen hemen benzer etkilere sahiptir.
Ancak, murumuru saçınızı parlak bırakırken, tucuma yağ saçın nemi muhafaza etmesi için sızdırmazlık sağlayan bir yağ görevi görür ve A vitamini açısından zengindir. Daha güçlü ve hızlı saç uzamasını destekler.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…