Turşu balkonda saklanır mı? Buzdolabında saklanır mı? Açıldıktan sonra nasıl saklanmalı? Kurulduktan sonra nerede saklanmalı? Yazın turşu nasıl saklanır? Kaç derecede bozulur? Buzluğa turşu konur mu? Tüm bu soruların cevapları bu yazıda sizleri bekliyor!

Turşularınızı saklarken içte ve dışta temiz ve taze kalmasını sağlamak için reaktif olmayan kaplar ve kapaklar kullanılması gerekir.

Başka bir deyişle cam, paslanmaz çelik, gıdaya uygun plastik veya silikondan yapılmış kaplar ve kapaklar tercih edilmelidir. Tek kullanımlık pet şişeler ise turşu istiflemeye uygun değildir.

Bunun nedeni turşu salamurasındaki asitin yapıdan kaynaklıdır.

Turşu balkonda Saklanır mı Açılmış turşu nasıl saklanır

Turşu Açıldıktan Sonra Nasıl Saklanır? Turşu Buzdolabında Bozulur mu?

Bu noktada önemli bir ayrıntı kapağı bir kez açılan turşu ile henüz hiç açılmamış olanların aynı biçimde saklanamayacağıdır.

Konserve turşular açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Kapağı açılan ve tüketime hazır turşulan buzdolabında gevrkliğini ve lezzetini güzelce korur.

Henüz kapağı açılmamış, olgunlaşma aşamasındaki fermente turşuları buzdolabına koymak ise her zaman gerekli değildir. Buzdolabında saklayacağınız turşularınız bundan olumsuz etkilenmez ancak onları hemen tüketmeyi düşünüyorsanız bu düşünce biraz sekteye uğrayabilir.

Çünkü buzdolabınsa saklanan turşuların olgunlaşması açık havada saklananlara kıyasla daha yavaş olacaktır.

Gene de henüz olgunlaşma aşamasında olsun ya da kapağı alışmış tüketime hazır halde olsun turşuların buzdolabında kolay kolay bozulmayacağı da bir gerçektir.

Turşum Çok Tuzlu Oldu Ne Yapabilirim? İşte Çözümler!

Turşu Kurulduktan Sonra Nerede Saklanır? Turşu Balkonda Saklanır mı?

Kışlık hazırlığınız konusunda bonkör davrandınız ve çok sayıda turşu kurduysanız, kurduğunuz turşuları nasıl saklayacağınız gerçekten bir sorun haline gelebilir.

Fermente olma üzere dinlenmeye bırakılacak olan turşuların saklama koşulları gerçekten önemlidir.

Direkt güneş ışığı almayan, serin kilerler bu iş için en uygun olanlardır. Buzdolabında da  saklama yapılabilir ancak bu olgunlaşma sürecini uzatacaktır.

Kış aylarında direk güneş almayan balkonlar da turşu saklamak için uygun olabilir. Özellikle kapalı bir balkonunuz varsa ya da balkonunuz da kapalı dolaplarınız varsa turşularınızı saklamak için kesinlikle kış aylarında balkonunuzu kullanabilirsiniz.

Yazın Turşu Nasıl Saklanır?

Yaz aylarında artan ortam ısısı ile işler biraz değişir. Sıcak hava, özellikle direkt güneş ışığı turşularınız için iyi değildir.

Bu nedenle serin bir kileriniz yoksa yazın turşular için en ideal saklama alanı buzdolabı olacaktır.

Turşu Buzlukta Saklanır mı?

Ve gelelim bir diğer can alıcı soruya. Turşular lezzetini kaybetmeden buzluğa atılabilir mi?

Turşu kurmak yiyecekleri uzun süre saklamanın bir yöntemidir. Yiyecekleri buzluğa atmak da aslında turşu kurmaya benzer bir süreçtir.

Ve kurulmuş turşuları buzluğa atmak aslında çok da iyi bir fikir değildir. Özellikle de yemeye hazır kıvama gelmiş olgun turşular buzluğa girdiğinde kısa süre sonra lezzetini ve aromasını kaybederek neredeyse lapalaşır.

Genede illa ki buzlukta turşu saklama istiyorsanız kurulu turşuları buzluğa atmak yerine sıra dışı bir yöntem olan buzlukta turşu kurma yöntemini araştırabilirsiniz.

Turşu Neden Bulanır? Neden Salyalanır?

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

    Kargo hesapla