Turşum Çok Tuzlu Oldu Ne Yapabilirim?

Turşum Çok Tuzlu Oldu Ne Yapabilirim? İşte Çözümler!

“Turşum Çok Tuzlu Oldu Ne Yapabilirim?” diyorsanız, bu yazı sizin için!

Tuzunu fazla kaçırdığınız turşunuz çöp olmadı, onu kurtarmanın ve lezzetle sofralarınızda servis etmenin çok çeşitli yolları var.

Bu yazımızda işte bu çeşit çeşit yöntemlerden söz edeceğiz!

“Turşum Çok Tuzlu Olmuş Ne Yapabilirim”

İlk akla gelen yöntem turşunun suyunu dökmek ve yeni bir su hazırlamaktır. Bu yöntem pratiktir ama turşunun lezzetini kaybetme riski taşır. Eğer bu yöntem uygulanacaksa turşunun tüm suyu değil yalnızca bir kısmı dökülmeli ve yerine yeni su konulmalıdır.

Eğer turşuyu yeni kurduysanız, sebzelerin ve suyun bir kısmını başka bir kavanoza alarak üzerlerine biraz yeni sebze ve yeni su ekleyebilirsiniz. Hem böylece bir değil iki kavanoz turşunuz olacaktır:)

Bir diğer yöntem turşunun içine 1 adet ilaçsız elma atmaktır. Elma su içindeki fazla tuzu kendi bünyesinde biriktirecektir.

Turşunuzu limon tuzu ile kuruyorsanız bir miktar daha limon tuzu eklemek de turşunun ekşi-tuz oranının dengeleyici olur. Fakat limon tuzu ile  kurulan turşular uzun ömürlü olsa da sağlık ve lezzet açısından sınıfta kalmaktadır.

“Turşum Çok Tuzlu Oldu Ne Yapabilirim?”

Lahana Turşusu Tuzlu Olursa Ne Yapılır?

Eğer turşunuz lahana turşusu ise ya da lahananın da olduğu karışık bir turşu ise ilave lahana eklemek de tuzu fazla kaçan turşunuzu kurtarmak için bir yöntem olabilir.

Kavanozu açın, üstten biraz sebze alın ve yerine lahana ekleyin. Bu yöntemde turşunun suyunu değiştirmenize gerek yoktur, böylece turşunuzda bir lezzet kaybı olmayacaktır.

Turşu içine patates atarak suyu dolayısıyla fazla tuzu çektirmek de yaygın kullanılan bir yöntemdir. Patates soyulmuş biçimde kullanılır, genellikle ikiye ya da dörde bölünerek kavanoza ilave edilir. İçine konulduktan bir hafta sonra patatesi kavanozdan çıkararak, turşunuzu biraz daha dinlendirebilirsiniz.

Son olarak en pratik ve basit yöntem!

Turşunuzun yapım aşamasında tuzunun fazla kaçtığını fark ettiyseniz hiçbir şey yapmayın. Böylece erime ihtimali olmayan, kütür kütür turşularınız olur.

Tamamen hazır olduğunda ise sofraya getirmeden hemen önce yiyeceğiniz kadar turşuyu sudan geçirin, fazla tuzu aksın gitsin.

Ovalama ya da yıkama işlemi uygulamayın bu lezzet kaybına yol açar, turşularınızı kısacık bir süre suda tutun, süzdürün ve servis edin.

AFİYET OLSUN.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce