Udi Hindi

Udi Hindi Macunu Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır?

Udi hindi macunu, temel malzemeleri ham bal ve taze çekilmiş udi hindi tozu olan şifaen kullanılan doğal bir karışımdır.

Bu iki temel malzemeye ek olarak çok çeşitli doğal malzeme de bu karışıma dahil edilebilir. Polen, zerdeçal, zencefil, tarçın, havlıcan; doğal pekmez, ginseng, çakşır kökü… karışıma eklenen diğer besinlerin başında gelmektedir.

Udi hindi macunu, udi hindinin şifasından faydalanmak için pratik bir çözümdür. İçeriğindeki bal ile macunu tüketmek zor değildir. Elde edilen karışım çok acı değildir. Bu nedenle yetişkinler için olduğu kadar çocuklar içinde tercih edilen bir üründür.

Uhi Hindi Macunu Ne İşe Yarar?

Bu macun genellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek, kuvvetlenmek, vücudun enerjisini arttırmak, vücutta zaman içinde biriken toksik maddeleri atmak amaçlı kullanılmaktadır.

Boğaz ağrısı, öksürük, egzama, ciltte döküntü, mide şikayetleri için de bir destek ürün olarak bu macun tercih edilebilmektedir.

Ayrıca ud hindi; İltihap önleyicidir, balgam söktürür ve alerjik şikayetleri hafifletici etkiye sahiptir.

Udi Hindi Tozu Satın Al

Udi Hindi Macunu Nasıl Kullanılır?

Bu macun hem yetişkinler hem de çocuklar için kullanılabilir.

Ancak hazırladığınız ya da satın aldığınız macunun içeriğinde sizin ya da çocuğunuzun alerjisi olan bir ilave ürün olmadığından mutlaka emin olunmalıdır.

Macundan az miktarda günlük olarak kullanmak yeterlidir. Yetişkinler için bu miktar günde 1 ya da 2 tatlı kaşığı kadardır. Çocuklar için ise oran çok daha düşük olmalıdır. Günlük 1 çay kaşığı onlar için fazlasıyla yeterli olacaktır.

En yüksek verim için ud-i hindi macunu aç karnına tüketilmelidir.

Gelelim bu karışımı nasıl hazırlayacağımıza!

Udi Hindi Macunu Nasıl Yapılır?

Karışımı hazırlarken en önemli iki noktadan ilki udi hindi tozunun taze olmasıdır. En ideal biçimde toz yeni çekilmiş olmalıdır.

Bir diğer önemli nokta balın kalitesidir. Balın; ham bal olması, ışıl işlem görmemesi macundan istenen faydayı görmek için önemlidir.

Macun içine sıklıkla keçiboynuzu pekmezi ya da üzüm pekmezi ilavesi yapılır. Bu ürünlerin de gene ilave şeker içermeyen doğal ve katkısız ürünler olması önemlidir.

Eğer toz halde havlıcan, zerdeçal, zencefil, kebabiye eklenecek ie bu ürünler de taze, kaliteli ve karışımsız olmalıdır.

Udi Hindi Tozu Satın Al

Uhi Hindi Macunu Nasıl Hazırlanır?

Tüm katı malzeme, tüm sıvı malzemenin yarısı ağırlığında olacak biçimde oranlama yapılır. Cam bir kavanoz içinde tüm malzeme tamamen iç içe geçene kadar güzelce, en az 15 dakika kadar karıştırılır.

Karışım buzdolabında saklanır. Her kullanım öncesi mutlaka karıştırıldıktan sonra tüketilir.

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Tarif

Kimchi Baharat Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…

11 saat önce
  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

2 gün önce
  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

2 gün önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

5 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

5 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

7 gün önce