Üzüm çekirdeği ve kanser üzerine yapılan yeni tarihli bir araştırmanın sonuçları oldukça umut verici!
Amerikalı ve Çinli bilim insanlarının birlikte yönettiği bir çalışmaya göre siyah üzüm çekirdeğinin içerdiği bileşenlerin lösemi kanser hücrelerini intihar etmeye yöneltebileceği ortaya kondu.
Çalışma laboratuvar ortamındaki lösemi hücreleri üzerinde üzüm çekirdeği özü ile gerçekleştirildi.
Ve üzüm çekirdeğinin içerdiği doğal bileşiklerin kanser tedavisinde potansiyel değeri vurgulandı.
Siyah Üzüm ÇekirdeğiLösemi kanser hücresi ve üzüm çekirdeği ilişkisi üzerine yapılan çalışmadan daha eski çalışamalar da söz konusudur.
Bu çalışmaların bir kısmı farelerle yapılan hayvan deneyleridir.
Çalışmalar, çekirdeklerin doğal bileşiğinin farelerde göğüs tümörlerini ve deri tümörlerini azalttığını göstermektedir.
Eski tarihli başka deneyler de laboratuar insan kanser hücreleri üzerine çalışmıştır. Deri, göğüs, kolon, akciğer, mide ve prostat kanseri hücreleri üzerinde olumlu sonuçlar alındığı ortaya konmuştur.
Bu yeni tarihli çalışma ise kan kanseri hücreleri ve üzüm çekirdeği üzerine yapılan ilk çalışma olma özelliği taşımaktadır.
Çalışmada kanser hücreleri 12 ila 24 saat aralığında üzüm çekirdeği ekstrasına maruz bırakılmıştır.
Üzüm çekirdeğine maruz kalan kanser hücrelerinin apoptozunda -yani kanser hücresi intiharında- artış gözlemlenmiştir.
Bu kanserli hücre intihar oranındaki artış maruz kalınan üzümçekirdeği özü miktarına ve süreye göre de anlamlı biçimde artış göstermiştir.
Ayrıca çekirdek özünün normal hücreleri etkilemediği şaşırtıcı biçimde ortaya konmuştur. Ancak çalışma sürecinde bu durumun tam olarak nedeni belirlenememiştir.
Çalışmayı yapan bilim insanları sonuçların umut verici olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca kan kanseri hücreleri ile yapılan çalışmanın diğer kanser türleri içinde kapsayıcı bir sonucu gösterdiğini belirtmektedir.
Üzüm çekirdeğinin kanser hücrelerinin ölümünü sağlarken, normal hücreleri tek başına bırakarak onlar üzerinde etki göstermemesi de çekirdekleri kıymetli kılan bir diğer önemli nokta olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bilim insanları sonuçları umut verici bulsa da laboratuvar ortamında yapılan çalışmaların, gerçek hastalar ile çalışmaktan farklı olduğunu da vurgulamakta ve kesin sonuçlar için daha fazla bilimsel araştırmaya ihtiyaç olduğu vurgulamaktadır.
Organik Üzüm Ekstratı
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…