Diyet

Wahls Protokolü Nedir? Wahls Protokolü Diyeti

Wahls Protokolü, multipl skleroz (MS) hastaları için bir beslenme protokolüdür. Dr. Terry Wahls, kendi MS hastalığını yönetmek için bu protokolü geliştirmiştir.

Wahls Protokolü Nedir?

Protokol, anti-enflamatuar yiyeceklerle dolu bir diyeti, egzersizi ve diğer yaşam tarzı değişikliklerini kapsar.

Wahls Protokolü, üç farklı seviyeden oluşur: seviye 1, seviye 2 ve seviye 3.

Seviye 1, otantik paleo diyetine benzer, ancak daha fazla sebzeye odaklanır ve tahılları, süt ürünlerini ve şekerli gıdaları diyetin dışında bırakır.

Seviye 2, seviye 1’in daha katı bir versiyonudur ve tamamen glutensiz ve laktozsuzdur.

Seviye 3, seviye 2’den de daha katı bir versiyondur ve tamamen paleo diyetine benzer yapıdadır.

Wahls Protokolü, bazı MS hastaları için belirtilerini azaltmada ve yaşam kalitesini artırmada yardımcı olabilir. Ancak, diyet herkes için uygun olmayabilir. Bu tür radikal bir beslenme protokolüne başlamadan önce doktorunuza danışmanız oldukça önemlidir.

Wahls Diyetinde 3 Gıda

Wahls Protokolünde, anti-enflamatuar özellikleri olan ve besin değeri yüksek olan gıdaları önerir. Bu gıdalar, vücudun sağlıklı kalmasına ve MS hastalığı gibi kronik hastalıkların semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

İşte Wahls Protokolü’nde önemli olan 3 gıda:

  1. Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, lahana, brokoli, karna bahar, pazı ve diğer yeşil yapraklı sebzeler antioksidanlar, lif ve vitaminler açısından zengindir. Bu sebzelerin düzenli tüketimi olası iltihaplanma riskini azaltabilir.
  2. Meyveler: Ahududu, çilek, yaban mersini, kivi, portakal gibi renkli meyveler, antioksidanlar, C vitamini ve diğer besin maddeleri bakımından zengindir. Bu meyveler tüketildiğinde, vücutta inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilirler.
  3. Yağlar: Yağlar, vücudun sağlıklı kalması için gereklidir. Wahls Protokolü, doymamış yağların tüketimine odaklanır. Özellikle, balık yağı, keten tohumu yağı, ceviz yağı, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı gibi doymamış yağları tüketmek, inflamasyonu azaltır ve sağlıklı bir beyin fonksiyonunu destekler.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce