Yaban mersini ekstrakstı ya da özü (blueberry ekstresi); sıklıkla ruh halini ve hafızayı iyileştirmek için kullanılan bir gıda takviyesidir.
Konsantre yaban mersini suyundan yapılan doğal bir sağlık takviyesi olarak kabul edilir. Zengin besin değerlerine sahiptir ve antioksidanlarca da kıymetlidir.
Yaban mersini özü, iltihabı azalttığı ve kalp hastalığı ve kansere karşı koruduğu iddia edilen bir bileşik sınıfı olan faydalı bitki bileşikleri (flavonol quercetin dahil ) ve antosiyaninler içerir.
Yaban mersini özünün, gelişmiş kan damarı sağlığı da dahil olmak üzere bir dizi sağlık yararına sahip olduğu düşünülmektedir.
Genellikle aşağıdaki durumları tedavi etmek veya önlemek için kullanılır:
Bugüne kadar, yaban mersini özü ekstresinin uzun süreli kullanımının güvenliği hakkında çok az çalışma yapılmıştır.
Yaban mersinini, gıda olarak tüketmek güvenlidir . Bununla birlikte, ne kadar yaban mersini özü almanın güvenli olduğu açık değildir.
Yaban mersini özü kan şekeri düzeylerini düşürebileceğinden, diyabet ilacı kullananlar bu eki kullanırken dikkatli olmalıdır.
Ameliyat olan herkes, hipoglisemi oluşabileceğinden, planlanmış bir prosedürden en az iki hafta önce yaban mersini özü almayı bırakmalıdır.
Yaban mersini özü; kapsül, tentür, toz ve suda çözünür özüt formlarda olabilir.
Yaban mersini özü için standart bir doz yoktur. Güvenli bir aralık belirlemeden önce daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
Günlük olarak 1 çorba kaşığı kuru toz, bir tablet (200 ila 400 mg yaban mersini konsantresi içerir) veya 8 ila 10 çay kaşığı yaban mersini konsantresi sıvısı olan etiketli ürünler mevcuttur.
Antosiyanin içeren Gıdalar Nelerdir?
Yaban mersini antosiyanin bakımından oldukça zengindir. Onun dışında da çeşitli meyve ve sebzeler vardır.
Bunlar arasında böğürtlen, kiraz, ahududu, nar, üzüm, kırmızı soğan, turp ve barbunya ile; açai, chokeberry, tart kirazları ve mürver bulunur.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…