Tarif

Yakiniku Nedir? Yakiniku Biftek Tarifi

Yakiniku, Japonya’da popüler olan ve “ateşte et” olarak adlandırılan bir yemektir. Bu tarz yemek, Japon mutfağında Kore’den esinlenmiştir ve temel olarak dilimlenmiş etin mangalda veya açık ateşte pişirilerek tüketildiği bir tarzdır.

Yakiniku restoranlarında müşterilere genellikle masalarına özel mangallar getirilir ve kendileri eti pişirme imkanı sunulur. Yakiniku’da en sık kullanılan etler arasında biftek, dana eti, tavuk ve domuz eti bulunur.

Yakiniku Biftek Tarifi

Malzemeler:

  • 300 gram biftek (dilimlenmiş veya dilimlenecek)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı sake veya mirin (tatlı pirinç şarabı)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı susam yağı (isteğe bağlı)
  • 2 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı susam (isteğe bağlı, süslemek için)

Yapılışı:

  1. Et hazırlığı: Bifteği dilimleyin veya satın aldığınız dilimlenmiş biftekleri kullanın. Dilimlenmiş biftekleri uygun boyutlara kesin ve bir kaba alın.
  2. Marinasyon işlemi: Soya sosu, sake veya mirin, şeker ve isteğe bağlı olarak susam yağı ve ezilmiş sarımsağı bir kasede karıştırın. Bu karışımı biftek dilimlerinin üzerine ekleyin ve bifteklerin her tarafının sosla kaplanmasını sağlayın. Sosun biftek üzerinde iyice dağıldığından emin olun.
  3. Marinasyon süresi: Sosla kaplanmış biftekleri, örtülü bir kap veya streç film ile sararak buzdolabında en az 30 dakika veya bir gece boyunca dinlendirin. Bifteklerin sosu emmesi ve lezzetlenmesi için marinasyon süresi oldukça önemlidir.
  4. Yakiniku yapın: Marine edilmiş biftekleri ızgara veya mangalda, her iki tarafı da lezzetli bir renk alana kadar pişirin. Bifteklerin pişirme süresi etin kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Pişirme işlemi sırasında üzerine kalan marinasyon sosunu sürebilirsiniz.
  5. Servis: Pişmiş biftekleri bir servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak susam ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Biftek yakiniku, lezzetli ve keyifli bir Japon yemeğidir. Evde yakiniku keyfini yaşamak için biftekleri yukarıdaki tarife göre marine edebilir ve pişirebilirsiniz. Ayrıca, yanında lezzetli bir pilav veya salata ile servis ederek tam bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce