Yasemin çayı; kurutulmuş tomurcuk yasemin çiçekleri ile hazırlanan, hafif, sakinleştirici, çiçeksi, hoş aromalı bir bitki çayıdır.
Yasemin çayı içmek; rahatlatıcıdır, kocaman bir buket taze çiçeği kokladığınızda yaşadığınız o huzur dolu hisse benzer bir his verir.
Yasemin çayı sade hali ile acı bir tada sahip değildir. Fakat şeker içeren bir bitki olmadığı için ilave bal ile tatlandırmayı tercih edebilirsiniz. Bu çayınızın tadına tat katacaktır!
Yasemin çiçeği vücudumuz için çeşitli olumlu etkilere sahiptir.
İlk akla gelen faydaları şöyledir:
Malzemeler
Suyu ocağa koyun ve kaynama noktasına ulaşmadan hemen önce ocaktan alın. Suyun tamamen fokurdar hale gelmesine gerek yoktur.
Tomurcuk yaseminlerinizi bir bardak süzgeci içine alın, süzgeci bardağınıza koyun. Sıcak suyunuzu üzerine ökün ve çayınızın demlenmesi için 3 dakika kadar bekleyin.
Mümkünse demlenme esnasında bardağın ağzını kapatın. Bu biçimde tomurcuk yaseminler aromasını, rengini ve kokusunu suya daha güzel bir biçimde verecektir.
Süre sonunda tomurcukları süzün. Çayınız hazır!
İsteğe göre bitki çayınızı bal ile tatlandırabilir ya da az miktarda süt ilavesi yaparak sütlü yasemin çayı hazırlayabilirsiniz.
Tomurcuk yaseminleri yeşil çay, siyah çay ile harmanlayarak ya da tomurcuk gül ile bir arada demleyerek de değişik tatlar deneyimleyebilirsiniz.
Günde 2 çay fincanı kadar içilmesi idealdir. Aşırıya kaçılmamalıdır, kafein içeren bir çaydır.
Yasemin çayı ödem atıcı, uzun süreli tokluk hissi sağlayıcı etkileri ile diyet listelerine uygun bir bitki çayıdır. içeriğine ilave tatlandırıcı, bal ya da süt eklenmediğinde neredeyse kalorisiz bir içecektir.
Doğrudan zayıflatıcı etkisi olmayan bu bitki çayı, doğru biçimde beslenme düzeni ve egzersizlere ek olarak tüketildiğinde zayıflamayı destekleyicidir.
İlaçsız, hoş kokulu tomurcuk yaseminleri web sitemiz üzerinden güvenle temin edebilirsiniz.
Renkli tomurcuk güllerimize göz atmayı da ihmal etmeyin!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…