Yeşil Işık Terapisi Migren için Etkili mi?
Hepimizinekranlar vasıtasıyla gün içinde sayısız kez maruz kaldığı mavi ışığın aksine belirli bir yeşil ışık dalga boyu bandının insanlar için faydalı olabileceği ortaya atılmıştır.
Işık terapisi kısaca ışığın farklı tonları ve dalga boylarının insan yaşamını iyileştirmek için kullanımı kapsar.
Yeşil ışık terapisinde ise yalnızca yeşil renkli ışığın farklı dalga boyları kullanılır. Yeşil ışık başta migren olmak üzere cilt tedavisinden, ağrıyı hafifletmeye ve hatta depresyonla mücadeleye kadar çok farklı amaçla uygulanmaktadır.
Yeşil ışık terapisinin etkililiği konusunda soru işaretleri vardır. Ancak özellikle migrenden ve fotofobiden (aşırı ışık duyarlılığı) muzdarip olan kişiler için olumlu etkilerini desteleyen araştırma verileri söz konusudur.
Işık tedavilerinin kökeni İnka uygarlığına dek uzanır. Işık terapisinin geleneksel Hint tıbbında ve Çin tıbbında da yeri vardır. Elbette tüm bu uygulamalar için geçmişte yalnızca güneş ışığı kullanılmıştır.
Günümüzde ışık terapisinde özellikle yeşil renge odaklanılması da elbette tesadüf değildir.
Yeşil renk doğal dünyadaki yansımasından yola çıkarak bir dinginlik ve dinginlik atmosferi yaratır. Ve çok sayıda kanıt, yeşilin yaygın olduğu doğada zaman geçirmenin vücutta birçok ölçülebilir faydalı değişikliğe yol açtığını göstermektedir.
Yeşil ışık tedavisi;
daha iyi uyku için,
ağrılarla mücadele için,
depresyon için,
migren tedavisi için
ve cilt şikayetleri için sıkça tercih edilir.
Migren; en yaygın olarak zonklama, mide bulantısı ve ışığa, gürültüye ve kokuya karşı aşırı duyarlılığın eşlik ettiği tek taraflı bir baş ağrısı olarak tanımlanır.
Ancak migren aslında bir baş ağrısından daha fazlasıdır. Kelime bulmada zorluk, sinirlilik, kaygı, stres ve ataklara eşlik eden sayısız başka semptomla da ilişkilidir.
Yeşil ışık tedavisinin özellikle migren üzerindeki olumlu etkisini inceleyen çok sayıda çalışma yapılmıştır.
Yapılan çalışmalardan bir tanesinde araştırma ekibi; migren atağı sırasında hastaları normal oda ışığına (sarı – beyaz), mavi, yeşil ve kırmızı ışıklara maruz bırakmıştır.
Araştırma neticesinde mavi ve kırmızı ışıkların baş ağrısını sarı veya beyaz ışıklardan daha fazla şiddetlendirdiğini fark etmişlerdir.
Ve şaşırtıcı bir şekilde yeşil renkli ışığın baş ağrısının yoğunluğunu arttırmak yerine gerçekten azalttığını keşfetmişlerdir.
Yeşil ışık terapisi kişinin ameliyat olmasını veya herhangi bir ilaç alması gerektirmez.
Kişi ışığı ne zaman ve nasıl kullanacağını kontrol edebilir. Hatta uygulamayı evinde dahi yapabilir.
Bu uygulamanın kişiler için bilinen bir olumsuz etkisi yoktur.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…