Tütsü

Yoga Yaparken Tütsü Yakmak Gerekli mi?

Yoga Yaparken Tütsü Yakmak Gerekli mi? Faydaları Neler?

Antik çağlardan beri kokular, parfümler, kokular, tütsüler vb. belirli bir ruh halini ve tepkileri uyandırmak için kullanılmaktadır.

Örneğin, gevşeme, uyumaya yardımcı olma, konsantrasyonu artırma, yaratıcılığı teşvik etme ve diğer pek çok aktivite için tütsülere başvurulur.

Yıllar geçtikçe insanlar tütsüyü dini ve estetik amaçlarla da kullanmaya başlamışlardır

Doğal tütsüler ve aromatik yağlar; yatıştırıcı ve stres giderici özellikleri nedeniyle artık dünyadaki her yoga seansının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

 Tütsüyü meditasyonlar ve yoga sırasında mükemmel bir arkadaş yapan nedir? Gelin daha yakından bakalım:

Yoga Yaparken Neden Tütsü Yakılır?

Yoga seansları sırasında tütsü yakmak, bedeniniz ve zihniniz için doğru atmosferi yaratmanıza yardımcı olur.

Bu tür doğal aktiviteleri gerçekleştirirken, yapay ve zehirli olan her şeyden her zaman kaçınmak ve odaklanmanıza yardımcı olan sakin bir atmosfer yaratmak istersiniz.

Ayrıca tütsüler; enerji seviyenizi yükseltmenize ve aynı zamanda mükemmel bir yoga seansı için zihninizi açmanıza yardımcı olur.

Buna ek olarak çoğu zaman yoga sırasında, araba egzozları gibi ortamın dışından gelen kokular, duman ve hatta hem dışarıdan hem de evin içinden gelen yemek kokuları, dikkatin dağılmasına neden olabilir.

Bu istenmeyen kokular zihnin odağını bozar ve seansı olumsuz yönde  etkiler. Seanslarda tütsü yakmak, bu tür rahatsız edici kokuları engellemenize yardımcı olur, ruh halinizi yükseltir ve Zen’e ulaşmanıza yardımcı olur.

Stresten Arınma

Yoga, stres giderici ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinir. Ortamda bir tütsü yakmak, bu ruh halini daha da yükseltebilir ve sizi günlük hayatınızın zorluklarından uzaklaştırabilir.

Rahatlama sırasında kalp atış hızınızı ve nefesinizi standart bir hıza getirip, zihninizi sakinleştirmenize yardımcı olur.

Tütsü Yoga Esnasında Odaklanmayı Destekler

Tütsülerin konsantrasyona yardımcı olan ve odaklanmayı artıran bazı harika kokuları olduğu bilinmektedir.

Kokuların zihniniz ve bedeniniz üzerinde çok ince bir etkisi vardır ve arka planda müzik çalmak gibi tütsüler vasıtasıyla uygulanabilir.

Ayrıca tütsü kokusu, beş duyu arasında hafızayı en çok harekete geçiren koku duyusunu tetikler.

Çoğu zaman bir tütsü kokusu, geçmişten o kokuyla ilişkilendirilen anıları tetikler. Bu tür anılar, her nefeste ruh halini yükseltme eğilimindedir ve zihnin ve vücudun seansa odaklanmasını sağlar.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce