Yumurta kabuğu zarı; doğal bir kollajen, elastin, hyaluronik asit, kondroitin sülfat ve diğer önemli biyomoleküller kaynağı olarak kullanmak için çok ilginç bir üründür.
Çeşitli çalışmalar, bu ürünün eklemler, kemikler ve cilt gibi farklı alanlarda etkinliğini göstermiştir, bu nedenle yumurta kabuğu zarının birçok kullanımı vardır.
Bu ürünü elde etmek için kabuğa yapışık zarın belrli işlemler ile yumurta kabuklarından ayırmak gerekir. Saf ve yüksek kaliteli bir yumurta kabuğu zarı, cilt bakımında da kullanılır.
Yumurta kabuğu zar kısmı, çok çeşitli işlevlere sahip 400’den fazla farklı protein içerir.
Zarı oluşturan proteinlerin teorik işlevleri göz önünde bulundurulduğunda, zarın gerçekten bu özellikleri koruyup koruyamayacağının bilinmesi gerekmektedir, bu konuda farklı hücre hatlarının kültür besiyerlerinde yumurta zarının da dahil edildiği in vitro çalışmaların gerçekleştirilmesi yararlı olacaktır.
Yumurta kabuğu zarının eklem sağlığı, ağrı ve iltihabı azaltma konusunda birçok faydası vardır. İşte yumurta kabuğu zarının en önemli sağlık faydalarından birkaçı:
Araştırmalar, yumurta kabuğu zarının terapötik dozlarda alındığında yedi gün gibi kısa bir sürede eklem ağrılarından kurtulma sağlayabildiğini göstermiştir. Yumurta kabuğu zarındaki bileşenler, eklem ağrısı ve yıkımına yol açan olayları tetikleyen sitokin adı verilen enflamatuar bileşikleri azaltır.
Bir çalışma, iki hafta boyunca günde bir kez yumurta kabuğu zarı veya plasebo verilen 60 sağlıklı postmenopozal kadını içeriyordu. Değişen günlerde, bacak başına 50 ila 100 tekrardan oluşan bir egzersiz rutini gerçekleştirdiler. Araştırmacılar, spesifik biyobelirteçleri kullanarak, sadece ilk haftadan sonra kıkırdak döngüsünde (yani yıkımda) çok önemli bir azalma olduğunu gösterebildiler.
Ek olarak, plasebo verilen kadınlarla karşılaştırıldığında, yumurta kabuğu zarını alanlar, sekizinci güne kadar herhangi bir egzersiz ağrısından çok daha hızlı iyileşmeye devam ettiler. Ve yedinci gün itibariyle, önemli ölçüde daha az sertlik yaşadılar.
Son zamanlarda yapılan bir çalışma, bir ila beş yıldır artritik diz ağrısı çeken 166 hastadan oluşan bir grubu içeriyordu. Grubun bir kısmı plasebo aldı ve diğerlerine yumurta kabuğu zarı verildi. Çalışma üç ay boyunca devam etti. Sadece yedi günün sonunda, yumurta kabuğu zarını alanlarda sertlikte %24 ve ağrıda %22 azalma yaşadılar. Ve plasebo alanların aksine, durumları iyileşmeye devam etti. 30 gün sonra ağrı ve sertlikte sırasıyla %33 ve %35 azalma gördüler. 90. günde, yumurta kabuğu zarı alanlarda ağrı ve sertlikte ortalama %50’nin üzerinde bir azalma görüldü.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…