Yüz bantlama (face taking); aslında oldukça eski bir uygulama ve Hollywood güzellik sırrıdır. Ancak son zamanlarda sosyal medyada adından söz ettirerek yeniden popüler olmuştur.
Peki bu teknik cildin daha pürüzsüz, daha genç ve daha gergin görünmesi konusudan gerçekten yardımcı oluyor mu?
Basitçe söylemek gerekirse, yüzün bazı bölgelerine stratejik olarak yerleştirilmiş yapışkan bant kullanarak ince çizgiler ve kırışıklıklarla savaşmayı hedefleyen basit bir yöntemdir.
Gece boyunca takıldığında, bant ideal olarak kasları sıkıştırmalı ve hareketlerini sınırlamalı, uykunuzda kaşlarınızı çatmanızı veya diğer çizgiye neden olan ifadeler yapmanızı önlemelidir.
Ayrıca yan ve yüzüstü uyumaktan kaynaklanan çizgileri azalttığı ve engellediği de iddialar arasındadır.
Yüz bantlama, cildi anında gerginleştirmeye ve stratejik yerlerdeki kırışıklıkları gizlemeye yardımcı olmak için geçmiş tarihlerde özellikle film yıldızları, oyuncular tarafından kullanılmıştır.
Gerçeği söylemek gerekirse çok yüksek ihtimalle bant kırışıklıklarınızı tamamen azaltmayacak. Ancak bir etkinlik öncesinde uyguladığınıda yaşlanma belirtilerini belli oranda gizleyecek ve yüzünüzün bir süreliğine daha gergin görünmesini sağlayacaktır. Buna karşın bantları tüm bir gece boyunca yüzde bırakmak biraz tartışmalı bir konudur.
Bu noktada yüz bantlama bandı (yüz germe bandı) kullanmak, makyaj yapmaya benzetilebilir. Makyaj size uzun vadeli bir çözüm sunmaz ama anlık bir etki sağlayabilir.
Bant üzerindeki yapıştırıcı nedeniyle cildin tahriş olma potansiyeli vardır. Bu riski azaltmak için yüz bandında genellikle belirli malzemelerin kullanılsa da özellikle hassas ciltlerde bu risk her zaman saklıdır.
Ayrıca, bant çok uzun süre ciltte bırakılırsa – örneğin tekrarlayan geceler boyunca- tıkayıcı doğası ile cilt gözeneklerinin tıkanmasına ve ter ile sebum birikmesinden kaynaklanan sivilcelere neden olabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…