Yüzdeki kızarıklık; kalıtsal yatkınlıktan, rosacea ve perioral dermatit gibi daha ciddi cilt sorunundan kaynaklanabilir.
Daha yaygın olan faktörlerden bazıları ise güneşe maruz kalma, rüzgar, sıcak veya soğuk hava, baharatlı yiyecekler, alkol, egzersiz, stres, sıcak banyolar ve sıcak içeceklerdir.
Dolayısıyla, bununla başa çıkmak bütünsel bir yaklaşım gerektirebilir. Burada, yüzdeki kızarıklığı hafifletmeye yardımcı olmak için denenmiş ve doğrulanmış, araştırmaya dayalı bazı doğal çözümleri sizlerle paylaşacağız!
Kolloidal yulaf ezmesi
Kızarıklığı ehlileştirdiği kanıtlanmış bir cilt yatıştırıcı bileşen kolloidal yulaf ezmesidir.
Ayrıca asırlık bir tedavi olarak kabul edilen kolloidal yulaf ezmesi; yanıklar, kaşıntı, kuruluk ve egzama dahil olmak üzere kızarıklığa neden olan çeşitli cilt sorunları için topikal olarak kullanılmıştır.
Kolloidal yulaf ezmesinin cildi yatıştırma yeteneği, anti-inflamatuar ve nemlendirici doğasının yanı sıra cilt bariyerini iyileştirme yeteneği sayesindedir.
Faydalarından tam olarak yararlanmak için, losyon veya krem gibi bir durulanmayan üründe kolloidal yulaf ezmesi kullanılabilir. Uygulama özellikle kızarıklığa eğilimli alanlara yapılmalıdır.
Yeşil çay
Yeşil çay, hem içildiğinde hem de topikal bir özüt olarak uygulandığında, antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle etkilidir.
Yeşil çay topikal olarak kullanıldığında akne tedavisine yardımcı olduğu çalışmalarda gösterilen güçlü antioksidan moleküller olan polifenoller sayesinde çalışır.
Ayrıca , genişlemiş damarlar ve foto yaşlanmada kızarıklık için katkıda bulunan bir faktör olan UV ışınlarından korunması için de faydalıdır. Bu özellikler rosacea tedavisine de yardımcı olabilir.
Manuka balı
Köklü araştırmalara göre, manuka balını topikal olarak kullanmanın çok sayıda cilt iyileştirici faydası olabilir.
Manuka balı, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir, bu nedenle potansiyel olarak kızarıklığı azaltabilir.
Sakinleştirici ve iyileştirici özellikleri muhtemelen manuka balının anti mikrobiyal ve antioksidan doğasından ve ayrıca bir araştırmaya göre cildin bağışıklık sistemini düzenlemeye ve doku onarımını desteklemeye yardımcı olma yeteneğinden kaynaklanmaktadır.
Manuka balını topikal olarak kullanmak için yüz maskelerinde, temizleyicilerde, kremlerde ve losyonlarda bileşen olarak arayabilir ya da Hanuka balı ile kendi yüz maskesiniz evde kolayca hazırlayabilir ve uygulayabilirsiniz.
Aloe vera
Manuka balı gibi, aloe vera da yüzyıllardır şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır. Bu etli bitkinin yapraklarının içindeki berrak jel, sihrin yattığı yerdir. Antiinflamatuar, antibakteriyel, antiviral ve antioksidan özelliklere sahiptir ve bunların tümü genel cilt iyileşmesini destekler.
Ayrıca derideki enflamatuar reaksiyonları ve iyileşmeyi engelleyen bir lipid olan tromboksanu da inhibe edebilir ve bu da daha az iltihaplanma, daha az kızarıklık anlamına gelir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Sultan Çayı, mentollü ferahlatıcı çay karışımı olarak bilinen, geleneksel içerikleri ile hem ferahlatıcı hem de…
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…