Yüze zeytinyağı sürmek doğru mu? Zeytinyağı cildi güzelleştirir mi? Yüze zeytinyağı sürmek kıllanma yapar mı? Sivilce yapar mı? Tüm bu soruların cevaplarını gelin birlikte inceleyelim!
Zeytinyağı çok çeşitli kozmetik üründe bir baz ürün olarak kullanılır. Yüz temizleme ürünleri, losyonlar ve elbette sabun ile şampuanlar bu ürünlerin başında gelir.
Tüm bu ürünlerin haricinde elbette kaliteli bir zeytinyağını doğrudan cilde uygulamak da bir seçenektir.
Bu biçimde cilde uygulanan yağ; cildi eşsiz bir biçimde nemlendirir. Fazla yağ ise ciltten temiz bir bez ya da havlu yardımıyla alınır.
Bu direkt uygulama özellikle güneşe fazla maruz kalındığında ya da ciltte hafif güneş yanıkları oluştuğundan etkili bir seçenektir.
Zeytinyağının cilde uygulanması ayrıca A,D,K ve E vitaminlerinin cilt tarafından emilmesini sağlar.
Ultraviyole radyasyondan kaynaklanan hasarı önlemeye de yardımcı olur.
Cildinize zeytinyağı sürdükten sonra bir peçete ya da temiz bir bezle yağın fazlasını alın. Kalan yağ cildiniz tarafından emilecektir. Yağı yıkamaya gerek yoktur. Hatta yüze zeytinyağı sürüp uyumak da yaygın bir uygulamadır.
Ancak yağlı his sizi rahatsız ediyorsa 40-50 dk bekletildikten sonra yağ ılık su ve bir cilt temizleyici ürün ile yıkanarak temizlenebilir.
Zeytinyağını yüze sürmek basit ve etkili bir yöntem olarak kabul edilse de her cilt tipiiçin uygun olmayabilir.
Özellikle hassas ciltler, yağlı ciltler ve dermatit ciltler zeytinyağı uygulaması en iyi seçim olmayabilir.
Bu tür cildiniz varsa kullanım öncesi alerji testi yapmak akıllıca olacaktır.
Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Ancak zeytinyağının orta derecede gözenek tıkayan (komedojenik) bir yağ olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.
Bu da yağın bazı ciltlerde gözenekleri tıkayabileceğine ve dolayisiyla sivilceye neden olabileceğine işarettir. Ancak bu herkes için kapsayıcı bir durum değildir.
Yüze zeytinyağı sürmenin yüzde kıllanmaya neden olduğuna dair geçerli bir kanıt ya da bu konuda yaygın bir şikayet yoktur.
Zeytinyağı ciltte kararmaya neden olabil yağ değildir. Aksine ciltteki koyu lekelerin tonunu açmak amaçlı kullanımı da vardır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…