Cilt Bakımı

Yüzü Yağ ile Temizlemek Doğru mu?

Yüzü yağ ile temizlemek; Dünya çapında uzun bir kullanım geçmişine sahip olan bir yöntemdir. Yatıştırıcı, iyileştirici yağlar temizleme için yaygın kullanılır. 

Yağlar; birçok kişi tarafından makyajı nazikçe çıkarmak, hassas cildi yatıştırmak ve sivilceleri azaltmak için bir yol olarak görülür.

Yüzü yağ ile temizlemek: Neden yağ ile temizleme yapılmalı?

Pek çok insan için “temizlik” denilince akla köpük ya da sabun bazlı ürünler gelir. Yağ ile temizleme ürünleri de, köpüren ürünleri içerebilir, ancak genellikle nemli bir bezle durulanan saf yağları içerir.

Bazı insanlar, özellikle Kore cilt bakımı rutinini uygulayanlar, kir ve yağ kalıntılarını gidermek için yağ temizleme adımını nazik, su bazlı bir yüz yıkama ile takip eder. 

Yağ ile cilt temizlemenin temel mantığu benzer benzeri çözer” fikri ile özetlenebilir. Faydaları ise şöyle özetlenebilir:

Sebumu dengeler.

Siyah nokta ve beyaz nokta gibi tıkanmış gözenekleri temizler.

Ölü deriyi, kirleticileri ve makyajı çıkarır. Ciltteki Yağ,  yağ bazlı ve su geçirmez formülleri cildinizden ve kirpiklerinizden çıkarabilir.

Geleneksel temizleyiciler cildinizi tahriş edebilir, aşırı kuruluğa neden olabilir, akneyi şiddetlendirebilir ve nihayetinde cildinizin yıkandıktan sonra daha fazla yağ üretmesine yol açabilir. Öte yandan yağ ile temizleme, cildi dengelemeye ve nemi hapsetmeye yardımcı olabilir.

Yağlar; cildin doğal lipit tabakasının ve burada yaşayan “iyi” bakterilerin korunmasına da yardımcı olabilir.

Bu tür bir cilt temizliğinin akne ve enfeksiyonlara karşı korunmaya yardımcı olabileceğini de öne süren çalışmalar vardır. 

Yağ ile Cilt Temizlemek Nasıl Yapılır?

Temel bir yağ temizliği, yağın uygulanmasını ve ardından ılık su veya ıslak bir bezle çıkarılmasını içerir.

Avucunuzun içine 1 ila 2 çay kaşığı yağ koyun. Kuru ciltler için 1/2 çay kaşığı zeytinyağı ve 1/2 çay kaşığı hint yağı ile başlayın.

Akne eğilimli veya yağlı ciltler için 1/2 çay kaşığı jojoba ve 1/2 çay kaşığı hint yağı ile başlayın.

Yüzünüzü ıslatmadan önce yağı uygulayın. Makyaj ve ölü cilt hücreleri gibi kirleri çıkarmak ve yağın nüfuz etmesini sağlamak için yağı cildinize birkaç saniye ila bir dakika arasında hafifçe masaj yaparak uygulayın.

Yağı nazikçe silmek için nemli, ılık bir bez kullanın. Cildinize çok sert bastırmamaya veya ovalamamaya dikkat edin, çünkü bu tahrişe ve sivilcelere neden olabilir.

Cildinizde biraz yağ kalmasını istiyorsanız, bez yerine ılık suyla da durulayabilirsiniz.

Bitirdiğinizde bir havluyla kurulayın ve gerekirse nemlendirici uygulayın.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce