Zerdeçal macunu evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz ve içinde zerdeçalın tüm şifasını barındıran doğal bir tariftir.
Zerdeçal, bitkisel yağlar, karabiber ve diğer aromatik, şifalı baharatlar…
Zerdeçal sayısız sağlık faydası olan bir bitkidir. Ancak ona eşlik eden karabiber, tarçın, zencefil, kakule gibi baharatlar ile faydaları ve iyileştirici etkileri kat be kat artar.
Gelelim Tarife!
Malzemeler
Yarım su bardağı kadar toz zerdeçal
1 yemek kaşığından biraz az toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz karabiber
Yarım çay kaşığı toz kakule
2 yemek kaşığı hindistan ceviz yağı
1su bardağı kadar temiz içme su
-İsteğe göre- tatlandırmak için az miktarda bal
Hazırlanışı
Küçük bir tencere içine önce yağı sonra da diğer tüm malzemeyi aktaralım. Yağ tamamen eriyene kadar sürekli karıştıralım.
Yağ tamamen eridiğinde ocağın altını kapatalım. Ve tüm malzemeyi kapaklı cam bir kavanoza aktaralım. Oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Tamamen soğudunda buzdolabında saklayalım.
İçeriğinde hiçbir koruyucu madde olmayan bu doğal macunun ömrü görece kısadır. Buzdolabında ağzı kapalı bir biçimde 2 hafta kadar süre ile bozulmadan dayanacaktır.
Bu macundan günlük olarak kullanılabilecek ideal miktar 1 tatlı kaşığından daha fazla değildir. Günlük olarak toz haldeki zerdeçalın kullanımı 1 çay kaşığını geçmemelidir.
Zerdeçal tüketiminde aşırıya kaçmak;
Zerdeçal, Hint ve Çin mutfaklarında temel ve vazgeçilmez bir baharattır. Çeşitli sağlık sorunları için de kullanılmıştır.
Günümüzde antioksidan, antibakteriyel, anti kanserojen, anti inflamatuar özellikleri nedeniyle Batı kültürlerinde de oldukça popüler bir haldedir.
Zerdeçaldaki birincil bileşen olan kurkuminin;
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Güney Afrika mutfağının yıldızlarından biri olan Bobotie (okunuşu: bo-bo-ti), hem tarihi hem de lezzetiyle damakları…
Shokupan, Japon mutfağının önemli bir parçası olan yumuşak ve hafif bir ekmek türüdür. Evde yapımı…
Monkey Bread, Amerika kökenli tatlı bir ekmek türü olup, genellikle tarçın ve şekerle kaplanmış küçük…
Köri yaprağı, Güney Asya mutfağının vazgeçilmez aromatik bitkilerinden biridir ve yemeklere eşsiz bir lezzet katar.…
Hazanbel kökü (Acorus calamus), geleneksel tıpta sindirim, sinir ve solunum sistemlerini desteklemek amacıyla kullanılmıştır. İçerdiği…
DIM (Diindolilmetan), turpgiller ailesine ait sebzelerde doğal olarak bulunan bir bileşiktir ve hormon dengesini destekleyici…