Zerdeçal sivilce, akne ve siyah noktalar için ve bunun yanı sıra birçok farklı sağlık şikayeti için kullanılır.
Zerdeçal sadece şikayetler için değil genel sağlığımızı iyileştirmek, bağışıklığımızı kuvvetlendirmek için de sofralarımızda yer alır.
Zerdeçalın akne şikayetlerinde kullanılması ise yeni yeni popüler omuştur. Ancak sivilceleri temizlemek ve sivilce izlerini yok etmek konusunda zerdeçal ile alınan sonuçlar çok başarılıdır. Bu konuda zerdeçalın üstün anti- enflamuar özelliği çok etkilidir.
Toz ZencefilZerdeçalın cilt üzerinde kullanımı çoğu kişi için oldukça güvenlidir. Bu nedenle sivilceler için geniştirilen yeni formüllü kozmetik ürünlerin içeriğinde de zerdeçal sıkça yer alır.
Zerdeçal ilk olarak Asyaya özgü, zencefilin yakın akrabası bir bitkidir. Bugün ülkemizde de tarımı yapılan, yüksek verim alınan bir üründür.
Zerdeçal taze ya da kurutulmuş; kök halde ya da kurutulduktan sonra öğütülmüş toz halde kullanılabilir.
Cilt uygulamaları için toz formu daha uygun bir tercihtir.
Zerdeçalın ayurveda tıbbında kullanımı yüz yıllar öncesine dek uzanır. Hazımsızlık, artrit, sedef, akne… zerdeçalın kullanım alanı çok geniştir.
Kök ZencefilZerdeçalı akneler üzerinde harici olarak uygulamak ilk akla gelen yöntemdir. Bu yöntemin yanı sıra cildi içten de beslemek gerekir. Bunun için zerdeçalı beslenmenize eklemek akıllıcadır.
Çorbalara, sulu yemeklere, güveçlere, pilava, buharda pişirilmiş sebzelere… zerdeçalı aklınıza gelen her türlü yemekte kullanabilirsiniz.
Etkisini arttırmak için zerdeçalı karabiber ve zeytinyağı ile ısıya maruz bırakarak kullanın!
Zerdeçalı kök halde ya da toz halde bitki çayı olarak tüketmek de keyifli bir diğer yöntemdir. Çayın tadı kötü değildir. Gene de isterseniz bal ve limon ile tatlandırabilirsiniz.
Şimdi Satın AlPeki cildimize nasıl uygulayacağız?
Bu oldukça kolay ve pratiktir. 1 tatlı kaşığı toz zerdeçalı 1 tatlı kaşığı ham bal ile karıştırın.
Karışımı sivilceli bölgelere uygulayın.
Karışım, cildinizin nem dengesini ayarlayacak ve sivilceleri yok edecektir.
Bu maskeyi isterseniz tüm yüzünüzü kaplayacak şekilde de uygulayabilirsiniz.
Maskeyi cildinizde 20 dakika kadar bekletip ılık su ile durulamanız yeterlidir.
Maskenin br miktar boyar etkisi olabilir. Bunu azaltmak için karışıma 1 tatlı kaşığı kadar da beyaz un ilave edebilirsiniz. Bu şekilde cilt beyazlatıcı etki de kazanacaktır.
Web sitemizden güvenle, yerli üretim toz zencefil ya da kök zencefil temin edebilirsiniz.
Şimdi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…