Zeytin Nasıl Kurulur?
Haydi gelin hep birlikte bu sorunun cevabını arayalım! Yeşil zeytin nasıl kurulur? Kırma zeytin nasıl hazırlanır? Püf noktaları nedir? Ne kadar süre sonra zeytinler yemeye hazır olur sorularının yanıtlarını verelim?
Zeytinlerinizin bozulmadan saklanabilmesi için güvenilir bir yerden, ilaçsız zeytinler almalısınız. Aksi halde zeytinleriniz küflenecek, eriyecek; emeğiniz ve paranız çöpe gidecektir.
Diğer bir önemli noktada zeytinlerin çok fazla hasar görmemiş olmasıdır. Aralarda berelenmiş, hasarlı zeytinler olması doğaldır. Bu zeytinler kurum esnasında kavanozlara konulmamalıdır, ayıklanarak çöpe atılmalıdır.
Zeytin kurumu için plastik şişeler yerine, cam kavanozlar tercih edilmelidir. Özellikle tek kullanımlık pet su şişelerinden, kola şişelerinden kaçınılmalıdır.
Zeytinlerin ilk kurumu esnasında ilave limon, limon suyu kullanılmamalıdır. Limon ve limon suyu zeytinlerinizin erimesine neden olur. Zeytinlerin acısı çıktıktan sonra, yemeye hazır hale geldiklerinde yani zeytinler sofraya gelmeye hazır olduğunda limon ile tatlandırma yapılabilir.
Zeytinlerin lezzetini ve doğal yapısını bozmak istemiyorsanız, zeytinden en yüksek düzeyde fayda sağlamak istiyorsanız zeytinlerinizi kurarken limon tuzu kullanmanız önerilmez.
Evde zeytinlerinizi hazırlarken sofra tuzu değil doğal kaya tuzu kullanılmalıdır.
Diğer önemli bir noktada kurum esnasında kullanılan sudur. Su çeşme suyu değil, içme suyu olmalıdır. Çeşme suyu yüksek oranda klor içerir. Klor zeytinlerinizi eritebilir, lezzetini bozabilir.
Kaynatarak sterilize edilmiş kavanozlar ve kapaklar kullanılmalıdır. Kullanacağınız kavanoz kapakları yeni olmalıdır.
Yeşil zeytinleri kırma yeşil zeytin olarak hazırlarsanız, zeytinleriniz daha kısa süre içinde tatlanacak ve yemeye hazır hale gelecektir. Kırma zeytinler kolayca hazır hale geldiği gibi bozulma ve erime süreleri de daha kısadır. Bu nedenle kırma zeytinler azar azar,az miktarlı olarak hazırlanmalıdır.
Çizik yeşil zeytin ise ortalama 25-30 gün içinde yemeye hazır hale gelir. Kırma zeytin kadar kolay erimez.
Zeytinleri hiç kırmadan ya da çizmeden de hazırlayabilirsiniz. Hazır hale gelmeleri epey zaman alacaktır, süre 1 ayın da üzerinde olacaktır. Ama zeytinleriniz çok lezzetli ve uzun ömürlü olacaktır.
Muğla ili, Köyceğiz ilçesi, Zeytinalanı Köyü’nde susuz ve zirai ilaç olmadan doğal olarak yetişen, 1. kalite Ege zeytinlerini sitemizden güvenle satın alabilirsiniz.
Şimdi Satın AlSiyah ve yeşil ham zeytinlerimiz yalnızca mevsiminde satıştadır.
Şimdi İnceleHam zeytinlerin yanı sıra yemeye hazır, çeşit çeşit Ege zeytinini de sitemizde bulabilirsiniz. Zeytinlerimiz mevsiminden yalnızca içme suyu ve kaya tuzu ile kurulmaktadır. İlave limon tuzu ya da başka herhangi bir kimyasal İÇERMEMEKTEDİR. Yemeye hazır zeytinlerimiz tüm yıl satıştadır.
Güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan,makalelerimizden haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…