Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir? Faydaları
Oleaceae familyasına ait zeytin ağaçları (Olea europaea), 40 milyon yıldır Doğu Akdeniz havzasında yetişmektedir.
Kısa ve bodur yapılarıyla kolayca tanınırlar. Meyveler, çiçekler ve zeytin yaprakları üretirler. Bu kısımların tamamı sağlık faydaları ile dolu ve yenilebilir yapıdadır.
Biz bu nadide ağacın meyvelerinde biraz uzaklaşıp yaprak kısımlarının faydalarına odaklanacağız.
Şimdi Satın AlYapraklar çok çeşitli faydalı bileşen ile doludur. Tüm bileşenler arasında oleacein ve oleuropein gibi polifenoller belki de en önemli olanlardır.
Bu kimyasal bileşikler vücuttaki serbest radikallerle mücadelede önemli bir rol oynamaktadır. Oleacein ve oleuropein, moleküler düzeyde çalışarak oksidatif stresi yavaşlatır ve çok sayıda kronik durumun gelişme riskini azaltır.
Yapraklar ayrıca anti enflamatuar, anti mikrobiyal, anti hipertansif, anti aterojenik ve hatta kanser önleyici özelliklere sahiptir.
Zeytin yaprağı çayı ile ilgili yapılan çalışmalar kan basıncını düşürmeyi, kilo vermeyi teşvik etmeyi, diyabet riskini azaltmayı, herpes semptomlarını hafifletmeyi, saç köklerini güçlendirmeyi ve daha fazlasını içermektedir.
Yeşil çayın tadını sevmiyorsanız ve daha fazla sağlık yararı istiyorsanız, zeytin yaprağı çayı sizin için mükemmel bir çözüm olabilir. Zeytin yaprakları kesinlikle yeşil çay kadar acı değildir.
Siyah çay ve kahve ile karşılaştırıldığında, yeşil çayın içindeki kafein içeriği önemli ölçüde azdır ve zeytin yaprağı çayı ise sıfır kafeinli bir çözümdür.
Bu çayı hazırlarken odaklanmanız gereken en önemli nokta belki de yaprakların niteliğidir.
Yapraklar ilaç veya başka kimyasallarla işlem görmemiş ve kirlenmemiş olmalıdır.
Yaprakların egzoz dumanı ve benzer kirleticiler ile teması olmamalıdır.
Ve yapraklar mutlaka 65 derecenin altında ve mümkünse kendiliğinde kurutulmuş olmalıdır. Direkt güneş altında kurutma yapılmamalıdır.
Hasat ideal biçimde öğleden sonranın ilk saatlerinde yapılmalıdır. Böylece çiğ ile ıslanan yaprakların tamamen kurumuş olunmalıdır emin olunmalıdır.
Tam olarak kuruyan yapraklar cam kavanozlarda, pamuklu benzlerde ya da kese kağıdında saklanmalıdır.
Doğru yaprakları bulduysak gelelim demleme kısmına. Bu çayı hazırlama için ihtiyacınız olan şey yalnızca kaliteli yapraklar ve temiz sudur. Ancak isteğe göre bu çok hafif aromalı çaya ilaveler yapılabilir. Kekik, tarçın, hibiskus ve adaçayı bu yapraklar ile uyumlu aromadadır.
Şimdi Satın AlZeytin yapraklarının demlenme süresi siyah çaya kıyasla daha uzundur.
Yarım litre temiz su için 15 gram yaprak yeterlidir. Bu miktar oran aynı kalacak biçimde azaltılabilir ya da arttırılabilir. Ortalama olarak 1 çay fincanı çay için 1 tatlı kaşığı yaprak konulmalıdır.
Çay; sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. İlave limon, bal ya da buz eklenebilir. Günlük olarak 2 çay fincanı kadar içilebilir.
Sıcak demleme için yaprakların üzerine kaynama noktasına ulaşmamış suyu ekleyin ve 10 dakika demlenmeye bırakın.
Yapraklar ile soğuk demleme de yapabilirsiniz. Bunun için oda sıcaklığındaki suyu yaraların üzerine dökün ve 3 saat demlenmeye bırakın.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…