Abiu meyvesi, Güney Amerika kökenli, tropikal bir meyve türüdür. Küçük, yuvarlak ve sarı renkli bir meyvedir. Dışı yumuşak ve içi yaprak gibi bir madde ile kaplıdır.
Meyve tatlı ve çok yumuşak bir iç yapıya sahiptir, bu nedenle genellikle doğrudan yenebilir veya tatlılarda ve smoothielerde kullanılabilir.
Abiu, iyi bir C vitamini, A vitamini, B3 vitamini (niasin), kalsiyum, fosfor ve diyet lifi kaynağıdır.
Tıpkı havuç ve domates gibi daha yüksek A vitamini içeriği nedeniyle görmeyi iyileştirmede faydalıdır. Ayrıca çeşitli göz bozukluklarının önlenmesine yardımcı olabilir.
Tatlı, yumuşak ve çok hafif ekşi bir tadı vardır ve bazı insanlar bu tadı üzüm veya muza yakın bulur.
Meyvenin tadı birçok insan tarafından sevilir ve beğenilir.
Meyve çiğ olarak yenebilir ve aslında tüketilmeden önce bir ön işleme gerek yoktur. Meyve kabuğunun üzerinde bir kesik atılarak içi bir kaşık yardımıyla çıkarılır.
Meyve tam olgunlaştığında ve yumuşadığında tüketilmelidir. Çünkü olgunlaşmamış meyveler ekşi ve acı tada sahiptir.
Evet, abiunun kabuğu yenebilir ancak genellikle atılır ve iç meyve tüketilir. Abiu kabuğu hafif ekşi ve acı bir tadı vardır.
Bazı kaynaklara göre KABUKLARIN düzenli kullanımı bağırsakların düzgün çalışmasına yardımcı olabilir.
Meyve topikal ve subtropikal iklimlere uygun olarak yetiştirilir. Güneşli ve nemli bir ortam ister:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…