Ay taşı (moonstone); Ay’a duyulan kadim hayranlıkla bağlantılı olan bir taştır. Bu özel taş; yeni başlangıçları temsil eder ve güçlendiricidir.
Kullananları daha sakin, sezgisel ve ilham verici hissettiren yoğun bir içsel gelişim ve güç sağlar.
Aytaşı, feldispatın mineral ailesinin bir parçasıdır. Renksiz veya şeftali, pembe, gri, yeşil, kahverengi, sarı ve mavi gibi sayısız renkte olabilmektedir.
Bu taşlar, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Brezilya, Norveç, Myanmar, Almanya ve Madagaskar gibi dünyanın çok çeşitli bölgelerinden çıkarılır.
En değerli ay taşlarından biri Sri Lanka ve Hindistan’dan gelir. Bu bu 2 bölgeden çıkan taşlar nadirdir.
Hindistan, gökkuşağı aytaşlarıyla ünlüdür. Ayrıca, en çok aranan ay taşlarından bazıları İsviçre’nin Adula Dağları’ndan gelmektedir.
Antik Yunan ay tanrıçası Hekate ile ilişkilendirilen aytaşı, parıldayan beyaz enerji yayan koruyucu bir mücevher olarak bilinir.
Ayın kendisinin yaratılışına kadar uzanan, köklü bir kadim anlama sahiptir. Tutkuyu teşvik edebilen ve içsel güçleri aydınlatabilen enerjiyle ilişkilidir.
Ay ile birlikte çalışan ay taşları, sakinliği uyandırabilir ve negatif enerjiden kurtarmak için zihninize ve bedeninize yeniden enerji verebilir.
Gerçek ay taşı travma, depresyon, zihinsel karmaşa yaşayan herkes tarafından kullanılabilir.
Gezginleri koruduğuna inanıldığı için sık seyahat eden kişiler tarafından çok tercih edilir.
Uykuyu teşvik etmek isteyenler, aşkı arayanlar, dişil enerjisini ve doğurganlığını arttırmak isteyen kadınlar tarafından da yaygın kullanılır.
Aytaşı fosforlu bir materyal olmadığından gece karanlığında parlamamaktadır. Ancak taşın içindeki bulunan çoklu ince feldispat mineral katmanları gün ışığında parlamalarının nedenidir. Bu durum adularesans olarak bilinen optik bir olgudan kaynaklanır.
Aytaşları, mücevherin yüzeyinde süt gibi, mavimsi bir parlaklık veya parıltıyla sonuçlanan benzersiz bir optik yanılsama olan adularesanslarıyla bilinir.
Mücevherin bu yönünü test etmek için onu parlak yapay ışığın altına yerleştirin ve yukarıdan bakın.
Mavi ya da beyaz parıltılar fark ederseniz, ay taşınız muhtemelen gerçektir.
Evet, Aytaşı suya dayanıklı yapıdadır. PH 6-6.5 sertliğe sahiptir.
Ancak tüm taşlarda olduğu gibi çok uzun süre su içinde bekletme yapılmamalıdır. Su, taşın küçük yarıklarına girip onları genişleterek taşa zarar verebilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…