Binada Sos

Binada Sos Tarifi: Lezzetli ve Kolay

Binada sos ya da bin ada sosu; evde kolayca hazırlayabileceğiniz leziz mi leziz bir sos! Bu sos keskin aromada, hafifçe tatlımsı ve kremamsıdır.

Hamburgerlerde, sandviçlerde, haşlanmış sebzelerle kullanılır ve en çok da salatalar için idealdir.

Sosun en orijinal tarifinde içeriğinde yumurta da yer alır. Ama günümüzdeki uyarlamalarda bu baskın aroma çoğu zaman tarifin dışında bırakılır.

Yumurtanın yanı sıra sosun içeriğinde yer alan malzemeler şöyle sıralanabilir: Mayonez, ketçap, elma, sirkesi, bal ya da akçaağaç şurubu, beyaz soğan, salatalık turşusu, tuz ve karabiber.

İsteğe göre mayonez yerine süzme yoğurt tercih edilebilir. Mayonez ve ketçabı evde kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi hazır olarak da satın alabilir ve tarifte kullanabilirsiniz.

Binada Sos Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı ev yapımı mayonez
  • 2 yemek kaşığı ev yapımı ketçap
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi ya da beyaz sirke
  • 2 çay kaşığı ham bal
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış kornişon turşusu
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış beyaz soğan
  • Biraz tuz ve karabiber

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri geniş bir kapta güzelce karıştırın ve tadına bakın. Eğer eksik bir şey olduğunu düşünüyorsanız ilavelerinizi yapın.

Daha kremamsı bir yapı için mayonezi arttırın, tatlılığı arttırmak için ketçap oranından artışa gidin.

Ekşilik sizin için azsa biraz daha turşu ilavesi yapabilirsiniz.

Sosunuz tam kıvama geldiğinde onu cam bir kavanoza aktarın. Tercihen 24 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra kullanmaya başlayın.

Sosunuz cam bir kavanozda, ağzı kapalı biçimde ise buzdolabında 1 haftaya kadar bozulmadan ve tazeliğini koruyarak saklanabilir.

Besin Değerleri

Sosunuz porsiyon başına yaklaşık 200 kalori içerir. Ve buna ek olarak 21 gram yağ ve 3 gram karbonhidrat barındırır.

Binada Salata Sosu Nerelerde Kullanılır?

Hamburgerlerde, sandviçlerde, haşlanmış sebzelerle kullanılır ve en çok da salatalar için idealdir. Yeşil salata, kıvırcık salata, patates salatası ve yumurtalı salatalar ile çok yakışır. Deniz mahsülleri ile de uyumludur.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

8 saat önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

3 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

3 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

4 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

2 ay önce