Boğaz reflüsü; mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması sonucu yemek borusu ve boğazda hissedilen rahatsızlıklardır. Bu durum, gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) olarak da bilinir.
Boğaz reflüsü belirtileri arasında sık sık öksürük, boğazda yanma hissi, yutma güçlüğü, boğazda bir yumru hissi, ses kısıklığı ve bazen de kulak ağrısı yer alır. Boğaz reflüsü, mide asidi ve sindirim enzimleri gibi zararlı maddelerin yemek borusu ve boğaza yükselmesine neden olabilir ve uzun süre devam ettiği takdirde ciddi hasarlara neden olabilir.
Boğaz reflüsüne neden olan faktörler arasında yeme alışkanlıkları, aşırı kilo, hamilelik, sigara içmek, yatarken yüksek yastık kullanmamak, mide hareketlerinin yavaşlaması, yağlı veya baharatlı yiyeceklerin tüketilmesi ve stres yer alır.
Boğaz reflüsü tedavisi için yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve bazı durumlarda cerrahi müdahale önerilebilir. İlaçlar genellikle mide asidinin üretimini azaltır veya yemek borusundaki basıncı artırarak reflüyü önler. Yaşam tarzı değişiklikleri arasında yemek yeme alışkanlıklarını değiştirmek, kilo vermek, sigarayı bırakmak, yatarken yüksek yastık kullanmak ve egzersiz yapmak yer alır.
Boğaz reflüsüne iyi gelmesi beklenen çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında:
Bu yöntemlerin hangisinin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için, bir doktora başvurmanız önerilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…