Boyun germe ya da gıdı germe; bölgedeki fazla yağı alarak, boyun kaslarını sıkılaştırarak ve fazla deriyi alarak boynun görünümünü iyileştirmeyi içeren bir kozmetik plastik cerrahi prosedürüdür.
İnsanlar boyun germe denilince genellikle çene altındaki dolgunluk, platisma bandı ve boyundaki deri fazlalığını gideren cerrahi işlemden bahsetmektedir.
Genel olarak, cerrahi bir gıdı germe genellikle yüzün alt kısmının sıkılaştırılmasını ve gıdı ile çene hattının iyileştirilmesini de içerir.
Dolgu, botoks ve lazer uygulamalarının etkiliğini boyun bölgesinde sınırlıdır. Bu işlemlerin sonuçları sıklıkla uzun süreli değildir.
Boyun germe, yaşlanmayla birlikte boyundaki değişiklikleri büyük oranda iyileştirir. Ve çoğu cerrahi müdahaleye kıyasla “doğal” bir görünüm elde edilir.
Herhangi bir invaziv cerrahi prosedür gibi, gıdı germe için hazırlık gereklidir. Çoğu, ameliyattan önce ve sonra en az dört ila altı hafta boyunca sigarayı bırakmayı ve bitkisel takviyeleri veya ibuprofen gibi non-steroidal anti-inflamatuar ilaçları bırakmayı gerektirir.
Gıdı germe ile yüz germe arasındaki çizgi bulanıktır.
Karıştırması kolay olsa da, hastalar çoğu zaman gıdı germe işleminin otomatik olarak yüz germe işlemine dahil edildiğini düşünür. Bu her zaman böyle değildir. Yüz germe, yüzün kendisinde gördüğümüz değişiklikleri ele alır ve cildi ve altındaki destek dokuları kaldırır ve sıkılaştırır. Boyuna hitap etmez.
Herhangi bir cerrahi prosedürde olduğu gibi, riskler arasında ameliyattan sonra ek prosedürler gerektirebilecek kanama ve kan birikmesi, tedavi gerektirebilecek enfeksiyon ve revizyon gerektirebilecek cerrahi yara izleri vardır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…