Çam poleni tozu; başta sarıçam (Pinus sylvestris) olmak üzere çeşitli çam ağaçlarından elde edilen toz halinde doğal bir maddedir.
Bir süper gıda olarak kabul edilen bu polenler; birçok vitamin, mineral, antioksidan ve amino asidin iyi bir kaynağıdır.
Ancak çam poleninin besin içeriği hakkında çok az şey biliniyor ve herhangi bir sağlık avantajını destekleyen bilim zayıf.
Çam polenlerinin olası faydalarının başından şunlar gelir:
Testosteron artışı destekleme
Enflamasyonu azaltımını destekleme
Yaşlanma karşıtı etki sağlama
Çeşitli hastalıklardan korunmayı destekleme
Çam poleni iyileşmeyi destekleyebilir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli sorunlara karşı koruma sağlayabilir:
Ayrıca çam poleninin bağışıklık sistemini uyarabileceği, beyin sağlığını artırabileceği, detoksifikasyonu destekleyebileceği, kilo kaybını artırabileceği, ağrıyı hafifletebileceği de düşünülmektedir.
Çam poleni tozunun testosteron hormonunu içerdiği ve çam poleni takviyeleri almanın, testosteron seviyelerinde düşüşle mücadele eden erkeklere fayda sağlayabileceği düşünceler arasındadır.
Çam poleni alan birçok erkek, bunun gelişmiş atletik performans, daha büyük kas kütlesi, gelişmiş cinsel işlev ve artan enerji ve libido gibi faydalar sağlayabilmesini hedefler.
Bununla birlikte, testosteron ve çam poleni arasındaki ilişkiyi araştıran çalışmalar henüz çok az sayıdadır. Bu çalışmalar sıklıkla sarı çam ağacı polenine (Sarı çam Tozu) odaklanır.
Çam alerjiniz varsa çam poleni ürünlerini almamanız gerekir çünkü bunlar alerjik reaksiyonları tetikleyebilir.
Diğer hormonlar gibi, testosteron seviyeleri de belirli bir aralıkta kalmalıdır. Teorik olarak, çam poleni takviyelerinin kullanılması testosteron seviyelerini etkileyerek istenmeyen yan etkilere yol açabilir.
Hamile ve emziren kadınlar, çocuklar çam poleni almamalıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…