Caponata İtalyan mutfağına özgün leziz mi leziz bir patlıcan yemeğidir. Sıklıkla kızarmış ekmekle servis edilen bu yaz yemeği, vegan/vejeterayen tatları tercih edenler için de uygundur.
Özellikle Sicilya bölgesinde yapılan tarif için sıklıkla patlıcan, soğan, dolmalık biber, kereviz ve salamura zeytin ve kapari kullanılır.
Genellikle sirke ve son dokunuş olarak KAVRULMUŞ çam fıstığı da eklenerek servis edilir.
Tarife biraz tatlılık katmak için sıklıkla kuru üzüm, biraz bal ya da kahverengi şeker ilavesi yapılır.
Yapıldığını günün ertesinde daha da lezzetlenen ve soğuk servis edilen caponatanın tarifine göz atalım!
Patlıcanı KÜÇÜK küpler halinde kesin ve tuz ekleyin. Patlıcanı bol miktarda sızma zeytinyağıyla karıştırın ve geniş bir tepsiye yayın.
200 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 ila 30 dakika, patlıcanlar tamamen pişene ve yumuşayana kadar kızartın.
Soğanları, dolmalık biberleri ve kerevizi büyük bir tavada biraz sızma zeytinyağı ile yumuşayana kadar pişirin.
Sos tabanını yapmak için kalan malzemeleri ekleyin. Aynı tavaya domates, kapari, zeytin, kuru üzüm, bal, defne yaprağı ve pul biberi eklenir.
Sirke ve beyaz şarabı karıştırın. Tüm bu malzemeleri orta-düşük ısıda 10 dakika pişirin.
Patlıcanı diğer malzemelerle karıştırın ve 2-3 dakika kadar birlikte pişmesine izin verin, ardından taze maydanoz ve nane ile bitirin.
Patlıcanlı kaponata ertesi gün daha iyi olur ama aynı gün servis etmeniz gerekiyorsa servis yapmadan önce 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…