Çay ile Saç Yıkamak Ne İşe Yarar?
Hem yeşil çay hem de siyah çay; antioksidanlar ve anti enflamatuar, antiseptik ve antibakteriyel özellikler ile doludur.
Ve bu özellikler onları saç sağlığınızı doğal olarak iyileştirmek için harika kılar. Siyah çay ve yeşil çay, saç uzamasına yardımcı olabilecek ve dökülmeyi önleyebilecek yüksek kafein içerikleri nedeniyle en yaygın olarak çay durulamalarında kullanılır.
Ayrıca saçın rengini güçlendirmeye ve saça parlaklık katmaya yardımcı olurlar.
Çayda bulunan flavonoidler ek saç avantajları sağlayabilir.
Yeşil çay, B vitamini pantenolünün (diğer adıyla b5 vitamin) iyi bir kaynağıdır. Nemlendirici bir ajan olarak panthenol, saç tellerini sağlıklı ve nemli tutabilir.
Yeşil çaydaki kafein ve polifenoller saç dökülmesini iyileştirebilir.
Hem siyah hem de yeşil çayın antioksidan özellikleri nedeniyle, tahriş olmuş bir saç derisini yatıştırmak için harikadırlar. Yeşil çay (özellikle içerdiği polifenoller), antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir ve topikal olarak uygulandığında kafa derisine faydalı olabilir.
Yeşil çayın kepekle savaştığı da bilinmektedir.
Daha koyu saç renklerini yenilemek için siyah çay kullanılır. Saçınıza ekstra siyah renk vermek için doğal bir alternatif olarak siyah çayı kullanmak, saç renginizi canlandırmanın harika bir yoludur.
Siyah çay tüketildiğinde saçlarınız için iyi olmayabilir. Saçınızın sağlığına olan faydası açısından, siyah çay içmek aslında zararlı bile olabilir.
Siyah çayda bulunan tanenler vücudunuzdaki demire bağlanabilir, demir seviyenizi ve demir depolarınızı tüketebilir. Demir ve ferritin veya depolanmış demir, eksiklik saç dökülmesinin çok yaygın nedenleridir.
Çok sık kullanılırsa kafein saçı biraz kurutabilir. Veya nemi iyi emmeyen bir saç tipine sahipseniz, siyah çay özellikle daha fazla kurutabilir.
Kafein saçların uzamasına ve dökülmesine yardımcı olabilse de, papatya gibi bitki çayları, sağlıklı bir saç derisini destekleyebilen bir anti enflamatuar ve antioksidandır.
Saç rengini açmak için doğal bir yol arayanlar tarafından da kullanılır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…