Demir suyu ya da çelik suyu olarak bilinen sıvı madde alternatif bir şifalanma yöntemi olarak son zamanlarda sıkça karşımıza çıkıyor.
Ancak çelik suyu Lokman Hekim ve İbni Sina’nın dahi bahsettiği kullanımı oldukça eskilere uzanan bir doğal maddedir.
Şimdi Satın AlÇelik suyu, kızdırılmış demirin kazanlarda serinletilmesi ve şifasını suya vermesi ile hazırlanır. Renkli bulanık beyaz – krem renktedir. Neredeyse kokusuzdur.
Çelik suyu genellikle vücuttaki demir eksikliği, halsizlik, kronik yorgunluk gibi şikayetler ile yaygın kullanılır.
Ayrıca stres, gerginlik, uykusuzluk gibi sebeplerle de tercih edilir.
Demir suyu kullananlar, genellikle senede bir kez şifa niyetine 1 ya da 2 gün süre ile 1 kahve fincanı kadar bu sudan tüketmektedir.
Aç ya da tok karnına kullanımı hakkında karşıt görüşler vardır. Ancak yaygın görüş tok karnına tüketilmesi gerektiği yönündedir.
Çelik suyunun süresiz ve aralıksız tüketimi olası yan etkileri bilinmediğinden sakıncalı olabilir.
Bu su ile ilgili bilimsel aydınlatıcı çalışma yoktur. Bu nedenle vücuda olumsuz etkileri ve zararları bilinememektedir.
Kullanımında mutlaka tedbirli olmak gerekir. Hamile ve emziren kadınların, çocukların, kronik hastaların ve ilaç kullanan kişilerin tüketmemesi önerilmektedir.
Çelik suyu İbni Sina’nın hastalarına yazdığı reçetelerde de karşımıza çıkmaktadır.
Çelik suyu Lokman Hekim’e göre ise bilinen en kıymetli ve etkili maddelerden bir tanesidir. Öyle ki ona göre çeşit çeşit şifalı bitki bir araya getirilse bile çelik suyunun şifasına erişemeyecektir.
Kullanılacak demirin temiz ve passız olması çok önemlidir. Senede bir kez kullanmak üzere hazırlanacak çelik suyu için bir avuç içi kadar ebatta demir parçası yeterli olacaktır.
Bu demir ateş üzerinde iyice kızdırılarak işleme başlanır. Kızarak renk değiştirmeye başlayan demir parçası geniş bir tencere içindeki 3 litre su içinde serinletilir.
Bu kızdırma ve soğutma işlemi en az 5 en fazla 10 kez daha tekrarlanarak çelik suyu hazırlanmış olur.
Hazırlanan su cam kavanozda ve buzdolabında saklanır.
Şimdi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…