DMAE nedir? Dimetilaminoethanol Cilde Faydaları

DMAE; dimetilaminoetanol, dimetiletanolamin veya Deanol olarak da bilinir.

Bazen losyonlarda, kremlerde ve diğer cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir bileşiktir. Ayrıca diyet takviyesi formunda da mevcuttur.

DMAE’nin asetilkolin (sinir hücrelerinin sinyalleri iletmesine yardımcı olan bir kimyasal) üretimini arttırdığı varsayılmaktadır. Asetilkolin, öğrenme ve hafıza gibi birçok beyin fonksiyonunda önemli bir rol oynadığından DMAE’yi ek formda almanın asetilkolin seviyelerini yükselterek beyin sağlığını artırabileceği düşünülmektedir.

Asetilkolin seviyelerini yükselten ilaçlar Alzheimer hastalığını tedavi etmek için kullanılmıştır, bu nedenle bazı araştırmalar DMAE’ye potansiyel bir Alzheimer tedavisi olarak bakmıştır. Ancak şimdiye kadar sonuçlar tam olarak destekleyici değildir.

DMAE, dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğunu (DEHB) tedavi etmek için kullanılmıştır, ancak bu kullanımı destekleyen sadece zayıf kanıtlar vardır.

Ek olarak, DMAE’nin atletik performansı artırması, ruh halini yükseltmesi ve depresyon semptomları için de kullanılmaktadır.

DMAE’nin Cilt için Etkileri Nelerdir? Faydaları

DMAE krem, losyon ve diğer cilt bakım ürünleride kullanılır. Kırışıklıkların, göz altı koyu halkalarının ve sarkan boyun derisinin görünümünü azaltarak yaşlanma karşıtı faydalar sağladığı düşünülmektedir.

DMAE’nin alın ve göz çevresindeki ince kırışıklıkları azaltmaya ve yaşlanan cildin genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabileceğini bulunmuştur.

 Dahası, DMAE’nin kızarıklık, soyulma ve kuruluk gibi yaygın yan etkilere neden olmadığını belirtilmektedir.

DMAE Yan Etkileri Nelerdir? Zararları

DMAE takviyelerinin güvenliği hakkında çok az şey bilinmektedir. Bununla birlikte, DMAE’nin artan kan basıncı , mide rahatsızlığı, baş ağrıları, kas gerginliği, uyuşukluk, kafa karışıklığı ve sinirlilik gibi bazı yan etkileri tetikleyebileceğine dair bazı endişeler vardır.

Hamile ve emziren kadınlar ile çocuk sahibi olmaya çalışan kadınlar, nöral tüp defektlerine neden olabileceği endişesiyle DMAE almamalıdır. Ayrıca, bipolar bozukluğu veya epilepsisi olan kişiler DMAE kullanmamalıdır.

Topikal olarak kullanılan DMAE ise zaman zaman cilt tahrişine neden olabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Apilarnil Nedir? Arıların Erkek Gücünden Gelen Doğal Takviye

Apilarnil, erkek arı larvalarından elde edilen doğal ve besleyici bir takviyedir. Yüksek protein, vitamin, mineral…

2 ay önce
  • Bitki Bakımı

Kadife Çiçeği Tohumu Ne Zaman Ekilir, Nasıl Ekilir?

Bahçelerin, balkonların ve parkların en göz alıcı bitkilerinden biri olan kadife çiçeği (Tagetes spp.), hem…

2 ay önce
  • Sağlık

Düz Yapraklı Aslan Pençesi Kanser Üzerine Bilimsel Etkileri

Bitkisel tedavilere artan ilgiyle birlikte, geleneksel olarak kullanılan pek çok bitki günümüzde bilimsel araştırmaların da…

2 ay önce
  • Cilt Bakımı

Yağların Komedojenik (Gözenek Tıkayıcılık) Dereceleri

Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…

3 ay önce
  • Cilt Bakımı

Çinko Oksit Kremi Tarifi

Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…

3 ay önce
  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

3 ay önce