Evde Kolonya Nasıl Yapılır?
Bir süredir ülkemizde de etkisi görülen ve hasta sayısının giderek artığı korona virüs salgınından korunma için en iyi yöntemin sık sık ellerimizi yıkamak olduğunu söylüyor uzmanlar. Ellerimizi yıkayamayacağımız durumlarda ise imdadımıza kolonya yetişiyor.
Virüslerden korunmak için en pratik, en etkili yöntemlerin başında kolonya kullanımı geliyor. Hal böyleyken marketlerde kolonya bulmakta güçlük çekmeye başlandığı bir gerçek. Bazı kötü niyetli satıcılar ise fahiş fiyatlar ile kolonyaları piyasaya sürüyor. Bu durumda iş başa düşüyor!
Kolonya yapmak, zor, zahmetli ya da çok zaman isteyen bir iş değil. Az malzeme ile kısa sürede evde kendi kolonyanız hazırlamanız mümkün.
İşte ihtiyacınız olan malzemeler bu kadar az!
Virüslere karşı etkin koruma sağlaması için 80 DERECE ÜZERİ ALKOL KULLANMANIZ ÖNERİLİR! Ucuz ve kaynağını bilmediğiniz yerden alkol satın almayın. Metil alkol tercih etmeyin.
Saf su elde etmek için suyu kaynatıp, soğutmanız yeterli olacaktır. İçme suyu kullanın.
Limon, portakal, bergamot, mandalina, tütün, çay ağacı, vetiver, paçuli, yasemin ya da istediğiniz bir başka uçucu yağı kullanabilirsiniz.
4 su bardağı etil alkol içine 2 tatlı kaşığı uçucu ya da 2 iri limonun kabuğunu ilave edin.
Limon kullanacaksanız sadece kabuğunu ilave etmeye özen gösterin, içini ya da suyunu eklemeyin.
Daha sonra karışımı 1 gün süre ile iyice karışması, harmanlanması ve aromalanması için dinlenmeye bırakın.
Ertesi gün yarım çay bardağı distile saf suyu karışıma ilave edin.
Son olarak karışımı süzün ve şişeleyin. Kolonyanız için uçucu yağ kullandıysanız süzmek illaki gerekmez ama limon kabuğu kullandıysanız karışımınızı mutlaka süzmelisiniz. Kolonya süzme bezi, kolonya süzme kağıdı yerine ince bir tülbent ya da kahve filtresi kullanabilirsiniz.
Ev yapımı kolonyanızın raf ömrü 3 seneden daha fazladır. Kolonyanız bozulduğunda kokusunda değişiklik olacaktır ve etkisini kaybedecektir.
Kolonyanızın alkolünün uçarak, etkisini ve koruyuculuğunu kaybetmesini istemiyorsanız mutlaka ağzı kapalı şekilde, direkt güneş almayan yerde saklayınız.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…