Glutatyon (Glutathione), vücudumuzun kendi kendine de üretebildiği çok güçlü ve etkili bir antioksidan maddedir. Serbest radikallerin vücutta dönüşümünü, etkisiz hale gelmesini sağlar. Sigara ve alkolün; toksik maddelerin vücuttaki olumsuz yan etkilerini azaltmakla görevlidir.
Fakat sigara, alkol, ilaç kullanımı aynı zamanda vücuttaki glutatyon miktarını azaltmaktadır. Bu nedenle dışarıdan alım ihtiyacı duyulmaktadır.
Glutatyon (Glutathione) Ne İşe Yarar?
Glutatyonun vücudumuzda kendiliğinden üretildiğini söylemiştik. Fakat kötü yaşam alışkanlıklarımız, kötü beslenme, ağır metallerin varlığı, ilaç, sigara alkol kullanımı ile vücuttaki miktarı azalır.
Peki, vücutta glutatyonun miktarı nasıl arttırılır?
Gıda takviyesi olarak üretilen kapsüller piyasada mevcuttur. Fakat bu ağız yolu ile alınan kapsüllerin çok büyük bir çoğunun etkisiz olduğu, midede etkisiz hale geldiği uzmanlarca belirtilmektedir.
Glutatyonun vücudumuzda sentezlenmesi için besinlerden ve reaksiyonun hızlanması için mineral ve vitaminlerden destek alabiliriz.
Yani genel olarak B grubu vitaminler, betain, folik asit, selenyum glutatyonun üretimini hızlandıran vitamin ve minerallerdir.
Glutatyon İçeren Kremler
Glutatyon içeriğine sahip kremler de piyasada mevcuttur. Bu kremlerin kullanım amacı cilt lekelerinden kurtulmak ve glutatyonun anti-aging etkilerinden cilt üzerinde de faydalanmaktır.
Glutatyon (Glutathione) serum halinde, damar yolundan enjeksiyon ile de uygulanmaktadır. Bu yöntemin dışarıdan alınan glutatyonun en etkili hali olduğu düşünülmektedir.
Damardan glutatyon terapisi, 15- 20 dakika kadar sürmektedir. Acısız ve ağrısıdır. HIV, ALS, alzheimer, KOAH, kistik fibrozis, kanser, diyabet, lyme hastalığı, parkinson, multiple skleroza gibi ciddi hastalıkların tedavisinde destekleyici tedavi olarak da uzman olayı ile uygulanmaktadır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…