İngiliz Tuzu ile İngiliz Karbonatı Aynı mı?
İngiliz tuzu, içinde bulunan magnezyum sülfat nedeniyle sindirim sistemi üzerinde etkili bir müshildir. Ancak, magnezyum sülfatın yüksek dozda alınması ishal, kusma, mide bulantısı gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, İngiliz tuzu kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız ve doktorunuzun önerilerine uygun olarak kullanmalısınız.
Aç karnına değil, tok karnına ve su veya meyve suyu gibi bir içecek ile birlikte kullanılmalıdır.
İngiliz tuzu, kimyasal adı magnezyum sülfat olan bir bileşiktir.
İngiliz karbonatı, sodyum bikarbonat (NaHCO3) olarak da bilinir ve kabartma için kullanılır.
Hayır, Epsom tuzu (magnezyum sülfat) ve İngiliz karbonatı (sodyum bikarbonat) farklı bileşiklerdir ve farklı kullanım alanlarına sahiptirler. Epsom tuzu banyo tuzu olarak kullanılırken, İngiliz karbonatı pişirme, temizlik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır. İki madde birbirinden tamamen farklıdır.
Yiyeceklerde bir tatlandırıcı olarak kullanılmaz. Ancak bazı tariflerde pişirme işlemi için bir bileşen olarak kullanılabilir. Bununla birlikte, yüksek miktarda magnezyum sülfat içerdiğinden, tüketimi sınırlı olmalıdır ve yalnızca doktorun önerdiği şekilde alınmalıdır.
Magnezyum tuzları içeren bir bileşiktir ve genellikle hazımsızlık, kabızlık ve diğer sindirim sorunlarını hafifletmek için kullanılır. Bağırsakları çalıştırmak konusunda ise, İngiliz karbonatının bir miktar müshil etkisi olabilir, ancak bu amaçla daha güçlü laksatifler tercih edilir.
Karbonatlı su bazik bir özelliğe sahiptir ve bu nedenle asitliği düşürerek mide yanması, gaz ve şişkinlik gibi sorunların giderilmesine yardımcı olabilir. Ancak, fazla karbonatlı su tüketimi ishale neden olabilir. Bu nedenle, karbonatlı suyun tüketimi dengeli ve ölçülü olmalıdır. Ayrıca, kronik ishal sorunu olan kişilerin karbonatlı su tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önerilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…