Kabak çekirdeği yağı, hepimizin çok sevdiği kabak çekirdeklerinin soğuk sıkım tekniği ile sıkılması ile elde edilen kıymetli bir tür yağdır.
Bu kıymetli yağ hem harici olara ciltte ve saçlarda, hem de dahili olarak yemeklerde ya da doğrudan içilerek kullanılır.
İçeriğindeki Linoleik ve oleik asit, çeşitli vitaminler ve anti-inflamauar ajanlar ile rutinlerimize dahil etmeye değer bu yağı gelin daha yakından inceleyelim!
Şimdi Satın Al1 yemek kaşığı kabakçekirdeği yağı için:
Kalori: 120
Protein: 0 gram
Yağ: 14 gram
Karbonhidratlar: 0 gram
Lif: 0 gram
Şeker: 0 gram içerir.
Potasyum
Magnezyum
Kalsiyum
Demir
Çinko
Fosfor bakımından zengindir.
Bu yağ hoş, çok baskın olmayan ve fıstığı anımsatan aroması ile yemeklerde kullanıma uygundur.
Ancak ısıya çok dayanıklı olmayan bu bitkisel temelli yağın daha ziyade salatalarda ya da soğuk mezelerde ısıya maruz bırakılmadan tüketimi önerilir.
Kabak çekirdeği yağının, prostat büyümesi olan iyi huylu prostat hiperplazisini iyileştirmeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir.
Yapılan bilimsel bir araştırma, kabak çekirdeği yağının prostat büyümesinin semptomlarını hafiflettiği ve üç aylık bir süre boyunca katılımcıların yaşam kalitesini iyileştirdiğini ortaya koymuştur.
Günlük olarak yemeklerle birlikte bir – iki tatlı kaşığı kadar tületilebilir. Yağın pişirilmemesi ve ısıya maruz bırakılmaması önemlidir.
Şimdi Satın AlSaçların daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olan yağın saçlar üzerindeki en önemli potansiyeli saç dökülmesini azaltması ve yeni saç büyümesini hızlandırmasıdır.
Özellikle hafif ila orta düzeyde erkek tip saç dökülmesinde kabakçekirdeği yağı ile güzel sonuçlar almak mümkündür.
Ayrıca kabak çekirdeğinin saç beyazlaması üzerinde de etkili olabileceği düşünülmektedir.
Bu bitkisel yağın bağırsaklardaki tenyalardan kurtulmak amaçlı destek ürün olarak düşük dozlarda içilerek kullanıldığı da bilinmektedir.
Kabak çekirdeklerinin yağını çıkarmadan, doğrudan yenerek tüketimi de bağırsak sağlığını destekleyicidir.
Çiğ Kabak ÇekirdeğiDikkat!
Yağın belli oranda tansiyon düşürücü etkisi vardır. Hali hazırda düşük tansiyonu olan kişiler kabak çekirdeği yağı tüketirken dikkatli olmalıdır.
İlaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışınız!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Sultan Çayı, mentollü ferahlatıcı çay karışımı olarak bilinen, geleneksel içerikleri ile hem ferahlatıcı hem de…
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…