Kakule, hem sağlık üzerindeki olumlu etkileri hem de yüksek lezzet verici özelliği ile yüzyıllar öncesinden beri insanlar tarafından kullanılan bir baharattır.
Orta Doğu’da, Arap mutfağında yaygındır. Son zamanlarda Avrupa’da da kullanılır olmuştur.
Zencefil ile aynı familyadan gelen kakulenin hem tatlı, hem de tuzlu tariflerde yeri vardır.
Hoş kokusu ve kendine has aroması ile bitki çaylarına, özel karışım kahvelere çok yakışır. Et yemeklerinde, tatlı tariflerinde, baharatlı pilav tariflerinde kendine yer bulur.
Kakuleçayı hazırlarken bu tohum baharata çok yakışan zencefil, zerdeçal, karanfil ve tarçın bir arada kullanılabilir. Tüm bu baharatlar tohum olduğundan kaynatılarak çayın hazırlanmasında bir sakınca yoktur.
Kakulenin tohumlarını basit bir baharat kahve öğütücüsünde kolayca öğütebilirsiniz. Öğütme işlemi öncesi baharatın dış kabuğunu kolayca tohumlardan ayırmalısınız.
Çekirdek halde iken bu tohumu kullanmak güçtür. Aromasını tam olarak alabilmek için tohumların öğütülmesi önerilir. Fakat Çay için baharatı bütün halde öğütmeden kullanabilirsiniz.
Oldukça benzersiz bir tada ve kokuya sahiptir. Aynı anda hem tatlı hem de tuzlu bir lezzete sahiptir. Aşırı baskın değildir, diğer baharatlar ile uyum içinde hem tatlılara hem yemeklere özel bir aroma katar.
Kakule Satın AlYalnızca sağlık üzerindeki olumlu etkileri için dahi kakuleyi mutfaklarımıza taşımak akıllıcadır. İltihap önleyici, antibakteriyel ve antimikrobiyal tohum baharatlar arasındadır.
Özellikle kakule uçucu yağı antimikrobiyal özelliği ile öne çıkar. Bu uçucu yağ sıklıkla harici olarak kullanılır. Dahili kullanım öncesi mutlaka uzman görüşü almak gerekir.
Kakule cinsellik üzerindeki olumlu etkileri ile de sık tercih edilir. Doğal bir performans arttırıcı, cinsel güç arttırıcı olarak düşünülebilir. Afrodizyak etkisi vardır, cinsel isteği arttırır. Hem kadınlar hem de erkekler için bu konuda etkilidir. Cinsellik üzerinde olumlu etki sağlamak için kakule çiğnemek iyi bir yöntemdir.
Ağzınıza birkaç tohum atmanız yeterlidir. Çok fazla sayıda olursa ağzı burabilir. Yeşil kabuklu kısım tohumlardan ayrılmalıdır.
Kakulenin çiğnenmesi istenmeyen ağzı kokusu için de çok iyidir. Ağzı kokusu için ayrıca demlenerek kakuleli gargara da yapılabilir.
Sağlıklı bir diyeti sürdüren kemirgenlerle yapılan bir çalışmaya göre kakule tozu verilen kemirgenler, verilmeyenlere kıyasla daha düşük kiloya ve daha düşük kolestrol seviyesine sahiptir.
Kakule Satın AlBir çorba kaşığı öğütülmüş tohum baharat için:
kalori: 18
toplam yağ: 0,4 g
karbonhidrat: 4.0 g
lif: 1,6 g
protein: 0.6 g
potasyum: 64.9 mg
kalsiyum: 22,2 mg
demir: 0.81 mg
magnezyum: 13,3 mg
fosfor: 10.3 mg
Web sitemizden güvenle çekirdek kakule temin edebilirsiniz.
Kakule Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Sultan Çayı, mentollü ferahlatıcı çay karışımı olarak bilinen, geleneksel içerikleri ile hem ferahlatıcı hem de…
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…