Kakule

Kakule Nasıl Kullanılır? Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Kakule, hem sağlık üzerindeki olumlu etkileri hem de yüksek lezzet verici özelliği ile yüzyıllar öncesinden beri insanlar tarafından kullanılan bir baharattır.

Orta Doğu’da, Arap mutfağında yaygındır. Son zamanlarda Avrupa’da da kullanılır olmuştur.

Kakule Nasıl Kullanılır? Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Zencefil ile aynı familyadan gelen kakulenin hem tatlı, hem de tuzlu tariflerde yeri vardır.

Hoş kokusu ve kendine has aroması ile bitki çaylarına, özel karışım kahvelere çok yakışır. Et yemeklerinde, tatlı tariflerinde, baharatlı pilav tariflerinde kendine yer bulur.

Kakuleçayı hazırlarken bu tohum baharata çok yakışan zencefil, zerdeçal, karanfil ve tarçın bir arada kullanılabilir. Tüm bu baharatlar tohum olduğundan kaynatılarak çayın hazırlanmasında bir sakınca yoktur.

Kakule Nasıl Toz Haline Getirilir?

Kakulenin tohumlarını basit bir baharat kahve öğütücüsünde kolayca öğütebilirsiniz. Öğütme işlemi öncesi baharatın dış kabuğunu kolayca tohumlardan ayırmalısınız.

Çekirdek Kakule Nasıl Kullanılır?

Çekirdek halde iken bu tohumu kullanmak güçtür. Aromasını tam olarak alabilmek için tohumların öğütülmesi önerilir. Fakat Çay için baharatı bütün halde öğütmeden kullanabilirsiniz.

Kakulenin Tadı Nasıl? Kokusu Neye Benzer?

Oldukça benzersiz bir tada ve kokuya sahiptir. Aynı anda hem tatlı hem de tuzlu bir lezzete sahiptir. Aşırı baskın değildir, diğer baharatlar ile uyum içinde hem tatlılara hem yemeklere özel bir aroma katar.

Kakule Satın Al

Kakulenin Faydaları Neler?

Yalnızca sağlık üzerindeki olumlu etkileri için dahi kakuleyi mutfaklarımıza taşımak akıllıcadır. İltihap önleyici, antibakteriyel ve antimikrobiyal tohum baharatlar arasındadır.

Özellikle kakule uçucu yağı antimikrobiyal özelliği ile öne çıkar. Bu uçucu yağ sıklıkla harici olarak kullanılır. Dahili kullanım öncesi mutlaka uzman görüşü almak gerekir.

Kakule cinsellik üzerindeki olumlu etkileri ile de sık tercih edilir. Doğal bir performans arttırıcı, cinsel güç arttırıcı olarak düşünülebilir. Afrodizyak etkisi vardır, cinsel isteği arttırır. Hem kadınlar hem de erkekler için bu konuda etkilidir. Cinsellik üzerinde olumlu etki sağlamak için kakule çiğnemek iyi bir yöntemdir.

Kakule Nasıl Çiğnenir?

Ağzınıza birkaç tohum atmanız yeterlidir. Çok fazla sayıda olursa ağzı burabilir. Yeşil kabuklu kısım tohumlardan ayrılmalıdır.

Kakulenin çiğnenmesi istenmeyen ağzı kokusu için de çok iyidir. Ağzı kokusu için ayrıca demlenerek kakuleli gargara da yapılabilir.

  • Obezite
  • Yüksek kan şekeri
  • Hipertansiyon
  • Yüksek trigliserit
  • Yüksek kolestorol üzerinde olumlu etkiye sahip olduğu hayvan deneyleri ile desteklenmektedir.

Sağlıklı bir diyeti sürdüren kemirgenlerle yapılan bir çalışmaya göre kakule tozu verilen kemirgenler, verilmeyenlere kıyasla daha düşük kiloya ve daha düşük kolestrol seviyesine sahiptir.

Kakule Satın Al

Kakulenin Besin Değerleri ve Kalorisi

Bir çorba kaşığı öğütülmüş tohum baharat için:

kalori: 18

toplam yağ: 0,4 g

karbonhidrat: 4.0 g

lif: 1,6 g

protein: 0.6 g

potasyum: 64.9 mg

kalsiyum: 22,2 mg

demir: 0.81 mg

magnezyum: 13,3 mg

fosfor: 10.3 mg

Web sitemizden güvenle çekirdek kakule temin edebilirsiniz.

Kakule Satın Al

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce