Karbonat

Karbonat Sivilce Geçirir mi? Nasıl Kullanılır?

Karbonat Sivilce Geçirir mi? Nasıl Kullanılır?

Karbonat ya da adı uzun adı ile sodyum bikarbonat olarak da bilinen toz, alkalileştirici özelliklere sahip kimyasal bir bileşiktir. Ve teknik olarak bir tuz olarak sınıflandırılır.

Cilt bakımında ve sivilce için kullanılması söz konusu olduğunda alkalileştirici kısım çok önemlidir, ancak aynı noktada, hem dahili hem de harici olarak asidik maddeleri nötralize etmeye yardımcı olmasının nedeni budur.

Karbonatın evdeki birçok güzellik bakımında rol oynayabileceğini inkar etmek mümkün değildir, bu amaçlar için uygun fiyatlı bir bileşen olduğu da açıktır.

 Potansiyel bir fiziksel eksfolianttır; bir tutam kuru şampuan için devreye girebilir; kolayca diş macununa dönüştürülebilir ve birçok doğal deodorantta yıldız bir bileşendir.

Ancak işlerin biraz daha riskli olmaya başladığı ve dikkatli ilerlenmesi gereken nokta, yüzünüzde ve akne ile mücadele amacıyla kabartma tozu kullanılan zamandır.

Sivilce için Karbonat Kullanımı Faydalı mı?

Karbonat; hafif kumlu dokusu ile peeling etkisi yapar. Peeling, gözeneklerin tıkanmasını ve siyah noktaların, beyaz noktaların ve kırmızı sivilcelerin oluşmasını engellemenin bir yolu olabilir.

Ayrıca karbonat tozu; bir iltihap önleyicidir. Böcek ısırıkları ve kızarıklıklar gibi küçük cilt tahrişlerini yatıştırmaya yönelik reçetesiz satılan birçok topikal üründe sıklıkla bulunur.

PH ölçeği 0’dan 14’e kadardır ve 7 nötrdür. 7’nin altındaki her şey asidik, üzerindeki her şey alkalidir. Cildimiz tipik olarak asidiktir ve pH değeri 4 ile 6 arasındadır.

Bu, nemi korurken aynı zamanda onu bakteri ve kirlilikten koruyan sağlıklı bir seviyedir.

Ancak cildiniz ortalamadan daha asidikse, aşırı sebum üretimine yol açabilir, bu da gözenekleri tıkayabilir ve akneye neden olabilir.

Bu durumda, karbonat alkali doğası ile cildi dengelemeye ve daha sağlıklı bir pH’a geri getirmeye yardımcı olabilir.

Karbonatın Ciltte Yan Etkileri Neler?

 Bu bileşen;oldukça alkali olduğu için – yaklaşık 9’luk bir pH’a sahiptir – doğal yağları ciltten aşırı sıyırarak  doğal pH seviyelerini kolayca bozabilir, bu da kuru, tahriş olmuş ve iltihaplı cilde neden olabilir.

Cildin pH’ını bozmak ise erken kırışıklıklara ve nihayetinde mevcut aknenin şiddetlenmesine yol açabilir.

Sivilce için Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Cildiniz kuru ve hassassa, bu kesinlikle sizin için uygun olmayan bir maskedir.

Uygulamayı çok sık tekrarlamak ve çok fazla karbonat kullanmak da önerilmemektedir.

Karbonatla macun benzeri bir kıvam elde etmek için yaklaşık iki çay kaşığı yeterlidir. Onu suyla karıştırmayı ve bunu yalnızca sorunlu bölgelere uygulamanız gerekir. Tüm yüze uygulama yapmayınız!

Ilık suyla nazikçe durulamadan önce 5 ila 10 dakika cilt üzerinde bekletin ve bunu haftada bir defadan fazla yapmayın.

Cildinizi kurutma potansiyeli de olduğundan, nemlendirme ve SPF kullanımı konusunda ekstra özen gösterin.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

11 saat önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

3 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

3 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

2 ay önce