Göz Sağlığı

Kırlangıç Otu Nasıl Kullanılır? Göz için Etkili mi?

Kırlangıç otu, Latince ismi ile Chelidonium majus; çoğunlukla Avrupa ve Asya’da yetişir ve genellikle yol kenarlarında, tarlalarda ve bahçelerde kendiliğinden büyür.

Bitkinin sarı çiçekleri ve sapsız yaprakları vardır. Geleneksel tıp uygulamalarında yaygın kullanılan bir bitkidir. Sıklıkla HARİCİ olarak kullanılır.

Bitkinin yaprakları, sapları ve özellikle de sütü, çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılabilir. Örneğin, kırlangıç otu sütü, siğillerin tedavisinde kullanılabilir ve yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir.

Ayrıca, sindirim problemlerinin tedavisinde de kullanıldığı bilinmektedir. Kırlangıç otunun en sık tercih edilme sebepleri arasında ayrıca sinüzit ve miyom gibi göz şikayetleri yer alır. Ancak bitki çiğ biçimde yenmemelidir.

Chelidonium majus’un sağlık üzerindeli etkileri ile ilgili araştırmalar henüz sınırlıdır.

Şimdi Satın Al

Kırlangıç Otu Nerelerde Yetişir?

Oldukça geniş bir yayılım alanına sahip olan bitki Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Afrika’nın bazı bölgelerinde yaygın olarak yetişir.

Ülkemizde ise özellikle Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde daha sık görülür.

Bitkiye nemli ormanlık alanlar, yol kenarları, tarlalar ve bahçelerde rastlamak mümkündür.

Bahar aylarında sarı çiçeklenen tür, genellikle 50-70 cm yüksekliğe dek ulaşır.

Kırlangıç Otunun Göze Faydaları Nelerdir?

Göz sağlığına faydaları olan bir bitkidir. Bitkinin özellikle gözlerle ilgili rahatsızlıkların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.

Chelidonium majus bitkisinin içerdiği aktif bileşenler, göz sağlığına faydalıdır. Bitkinin özellikle gözlerdeki iltihaplanmaları azaltıcı ve göz yorgunluğunu giderici özellikleri vardır.

Ayrıca, Kırlangıç otu bazı durumlarda kornea hastalıklarının tedavisinde de kullanılır.

ANCAK, bitkisinin gözlerde kullanımı hakkında doktorunuza danışmanız önemlidir. Bitkinin yanlış kullanımı veya doz aşımı göz sağlığına zararlı olabilir.

Kırlangıç Otu Göz için Nasıl Kullanılır?

  1. Kırlangıç otu bitkisinden yapılan göz damlaları göz sağlığı için kullanılabilir. Ancak, bu tür damlaları kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekir.
  2. Eğer bitkiyi evde hazırlamak istiyorsanız, önce bitkinin yaprakları veya kökleri kurutulmalıdır. Ya da bitki kurutulmuş biçimde satın alınabilir. Kurutulmuş bitki kaynar suya eklenerek birkaç dakika boyunca kaynatılabilir. Bu şekilde elde edilen çayı SOĞUTUP süzerek gözleriniz üzerine uygulayabilirsiniz.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce