Marula yağı hem cilt bakımında hem de saç bakımında kullanılan kıymetli ve nitelikli bitkisel bir yağdır.
Sahra altı tropikal Afrika’ya özgü marula ağacından elde edilir. Marula ülkemizde ise yetişen bir bitki değildir.
Latince ismi: Sclerocarya birrea)
Yağ, söz konusu ağacın meyvelerinden ve tohumlarından sağlanır. Elde edilen saf yağ, çok hafif bir fındık kokusuna sahiptir ve rengi oldukça açık bir sarı tondadır.
Çoğu yağda olduğu gibi, bu yağ da doğrudan cilt üzerinde kullanılabilir veya bir serum veya nemlendiricide diğer bileşenlerle karıştırılmış olarak tercih edilebilir.
Direkt uygulama için saf ve katkısız bir yağ tercih edilmelidir.
Yağ uygulaması günlük olarak yapılabilir. Gece ya da gündüz uygulama tercih edilebilir. Gece uygulanacaksa cilt bakım rutininizin son adımı olarak yağ cilde sürülür. Gündüz ise güneş kreminizden önce uygulama tercih edilmelidir.
Çalışmalar, marula yağının tüm cilt tiplerine olmasa da çoğu cilt tipine uygun olduğunu göstermektedir. Sivilceli ciltlerde manulayı tercih edebilir. Yağ; çoğu cilt tipi için tahriş edici olmayan, güvenli bir seçimdir.
Argan yağı, marula’dan daha ince, daha hafif bir kıvama sahip olma eğilimindedir ve yağlı, akne eğilimli cilde sahip olanlar için daha uygun bir tercih olarak kabul edilir.
Marula yağı, oleik asit bakımından çok zengindir ve biraz daha yoğun bir kıvama sahiptir. Kuru cilt tipleri için en iyisi olarak kabul edilebilir.
Marula Yağının Cilde Faydaları Neler?
Harika bir nemlendiricidir, ancak faydaları elbette bununla sınırlı değildir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…