Moringa Çayı Nedir?
Moringa çayı, moringa bitkisinin en faydalı kısımları olan yapraklarından hazırlanır. Yapraklar taze ya da kurutulmuş, ardından ufalanmış ve toz hale gelmiş halde kullanılabilir.
Moringa bitkisinin yalnızca yaprakları değil, kökü ve tohumları da şifalıdır.
Moringa bitkisi, bodur bir ağaç türüdür. Bu ağaç, kolay yetişir ve çok hızlı büyür. Moringa besin değerleri çok yüksek bir bitkidir ve ağacın tüm kısımları yenilebilir.
Moringa oleifera adı ile de anılan bitki ülkemizde de yetişen bir bitkidir. Doğu tıbbında, yüz yıllardır kendisine yer bulan bu bitki özellikle diyabet, kansızlık, kalp hastalıklarından korunmada tercih edilmiştir.
Moringa yaprakları; A,B, C, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum ve protein bakımından oldukça zengin yeşil yapraklardır.
flavonoid, polifenol ve askorbik isimli çok özel ve kıymetli antioksidanları barındıran moringa, hücre yenileyicidir. Karaciğer dostudur.
Moringa faydaları pek çoktur. Örneğin moringa; kabızlık gidericidir, sindirimi düzenler.
Düzenli kullanımda, cilt ve saç sağlığı üzerinde gözle görülür olumlu etkiler sağlar. Daha canlı saçlara ve daha genç görünen bir cilde katkıları çok fazladır.
Kötü kolesterolü düşürür ve kan şekerini düzenler.
Moringa Tozu Satın AlMoringa, metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Vücudun yağ tutmasına engel olur ve uzun süreli tokluk hissi sağlar. Bu özellikleri ile moringa zayıflamaya yardımcı, kıymetli bir bitkisel takviye olabilir.
Bu çayı hazırlamak oldukça kolaydır.
2 tatlı kaşığı kurutulmuş ve ufalanmış moringa yaprağı üzerine 1 fincan kaynar su ilave edilir ve 3-4 dakika kadar demlenmesi için beklenir. Ardından yapraklar süzülür.
Moringa çayı taze olarak hazırlanmalı ve tüketilmelidir. 2 bardaktan daha fazla günlük kullanımı önerilmez.
Moringaçayı, yemeklerden 1 saat kadar önce tüketilirse zayıflamaya yardımcı olur, metabolizmayı hızlandırır.
Çayın tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır. 2 farklı öğünden önce birer bardak, toplam 2 bardaktan daha fazla tüketimi önerilmez.
Moringa Tozu Satın AlMoringa bitkisinin, emziren anneler tarafından kilo vermek amacıyla kullanılması uzmanlar tarafından önerilmemektedir.
Moringa, görüntüsü ile akdeniz iklimde yaygın olan akasya ağacına çok benzer. Aynı ağaç olduğunu düşünen çok sayıda insan vardır. Fakat akasya ve moringa benzer görüntüde olsa da tamamen farklı iki tür bitkidir.
Bu iki tür bitkinin tohumları bariz şekilde farklıdır. Ayırt etmek için tohumlara bakılabilir.
Moringa çok çeşitli coğrafyalarda yetişebilen bir bitkidir. Endozyada’da da, Meksika’da da, Gaziantep’te, Muğla’da da moringa ağacı yetişmektedir.
Yalnız, çok yüksek rakımlı yerlerde bu bitkinin yetişmesi pek mümkün olamamaktadır.
Moringa Tozu Satın AlBilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Sultan Çayı, mentollü ferahlatıcı çay karışımı olarak bilinen, geleneksel içerikleri ile hem ferahlatıcı hem de…
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…