Pavlova; beze, bolca taze meyve ve çırpılmış krema ile hazırlanan bir tatlıdır. İsmi bir rus balerinden alan bu tatlı hem göze hem mideye hitap eden leziz ve Avustralya Yeni Zelanda mutfağından geleneksel bir tatlıdır.
4 yumurta beyazı -sadece beyaz kısımları kullanacağız-
1 su bardağı toz şeker (esmer ya da beyaz şeker olabilir)
1 paket vanilin -gerçek vanilya özütü de kullanılabilir-
1 paket krema (heavy cream)
1 tatlı kaşığından biraz az limon suyu ya da sirke
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı pudra şekeri -isteğe bağlı-
Süsleme için; mevsime uygun meyveler. Çilek, kivi, orman meyveleri, kara dut, böğürtlen, yaban mersini, portakal, ananas… gibi
Bu tatlının en önemli noktası yumurta akının yeterince çırpılmasıdır.
Yumurta akımızı çırparak işe başlayalım.
Karıştırma işlemini mikser ile yapmak iyi olur. İşlem yumurta beyazlarının sertleşmesine kadar devam etmelidir.
Sertleşme başlayınca 1 su bardağı toz şekeri azar azar yumurtanın içine ekleyelim.
Bu işlemi çok yavaş biçimde, 1 kaşık yardımıyla yapalım ki yumurta akımız sönmesin.
Her şeker eklemesinden sonra yavaşça karıştıralım.
Karışım parlak, homojen yapıda olmalıdır.
Vanilya özü, limon suyu ve mısır nişastasını da aynı şekilde yavaş ve kibar biçimde yumurta üzerine ekleyelim.
Yoğun kıvamlı karışımı daha önceden 150 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırına alma zamanı!
Bir fırın tepsisi üzerine pavlova beze harcımızı yuvarlak olacak biçimde dökelim. Kenarlar kalın orta kısım neredeyse boş olmalıdır. Orta kısımı daha sonra krema dolgumuz ile dolduracağız.
Tatlımızın fırında pişmesi yaklaşık 1 saat kadar sürecektir. 1 saatin sonunda pavlovamızı fırından çıkarıp soğumaya alalım.
Bezemiz soğurken tatlımızın, kremasını pudra şekeri ile çırpalım ve köpürtelim. Çok tatlı bi lezzet istemiyorsanız, pudra şekeri olmadan da krema hazırlanabilir.
Beze tamamen soğuduğunda servis tabağına alıp krema ve mevsime uygun taze meyveler ile süsleyelim. Bezenin iç, orta kısmını krema ile dolduralım ve kenarlarını da krema ile sıvayalım.
Tatlımızı soğuk olarak servis edelim.Afiyet Olsun.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…