Ravigote sos ya da ravigote sosu; Fransız mutfağından klasik ve lezzetli bir tariftir. Bu sos sıklıkla deniz mahsülleri ile bir arada servis edilse de kesinlikle kırmızı et ve beyaz etle de çok uyumludur.
Sosu hazırlamak çok zahmetli ya da zor değildir. Eğer malzemeler varsa onu siz de evinizde kolayca hazırlayabilir ve balık ve diğer deniz mahsulleri ile bir arada misafirlerinize sunabilirsiniz.
Ravigote sos hem soğuk hem de ılık olarak servis edilebilir. Soğuk sos genellikle bir salata sosu olarak tercih edilirken ılık sos ana yemekler ile bir arada sunulur.
Sosun kullanım amacına göre kullanılacak malzemelerde biraz değişkenlik gösterir.
Hafif asitli olan bu sos genellikle soğan tadındadır ve her zaman keskin bir aroması olmayan etlerle kullanılması önerilmektedir.
Sos ravigote içindeki malzemeler değişse de, bu sos her zaman yeşil rengini esas olarak tarifler arasında değişmeyen tek malzeme olan maydanozdan alır. Bununla birlikte, sosa rengini veren tarife bağlı olarak başka yeşil unsurlar da olabilir. Örneğin, bazı tarifler salatalık turşusu eklenmesini gerektirir.
Hem sirke hem de yağ, bu sosta oldukça tutarlı bileşenlerdir. Sos bir salata sosu olarak kabul edildiğinden, sirke neredeyse her zaman kullanılır. Bununla birlikte, sirke türü değişir.
Şarap sirkesi veya şampanya sirkesi kullanılabilir ve bazı tariflerde sirkenin sağladığı asidik element yerine limon suyu kullanılır.
Kullanılan yağ türleri de değişmektedir. Ayçiçek yağı, bitkisel yağ veya aspir yağı tüm seçeneklerdir. Sızma zeytinyağı da kullanılabilir.
Ayrıca tüm ravigote tariflerinde ortak olan bi başka temel malzeme hardaldır.
Yumurta ve soğan, her ikisi de temel bileşenlerdir. Soğan, arpacık soğanı ile değiştirilebilir.
Baharatlar ve diğer ilaveler önemli ölçüde değişkendir. Kapari sık sık ekleni. Tarhun, acı biber veya frenk soğanı da dahil edilebilir. Tuz, karabiber, her zaman olmasa da genellikle eklenir.
Ravigot sosu yapmak için, malzemeler bir mutfak robotu veya blender kullanılarak çırpılır veya karıştırılır.
Bazen diğer malzemeler eklenmeden önce sadece sirke ve hardal karıştırılır, bazen de yağ hariç her şey bir arada eklenir. Diğer tüm bileşenler dahil edildikten sonra yağ her zaman kademeli olarak karıştırılır.
Malzemeler
Nasıl Yapılır?
Sirke, hardal ve sarımsağı küçük bir kaseye koyun ve birleştirmek için çırpın.
Ardından kornişon, kapari, arpacık soğanı ve otları karıştırın.
Yavaş yavaş sızma zeytinyağı ekleyin ve birleştirmek için çırpın, ardından deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Gerekene kadar soğutun.
Afiyet Olsun!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…