Tarif

Roti Tarifi & Hint Ekmek Çeşitleri

Roti; geleneksel bir Hint-Pakistan yiyeceğidir, Hint ekmeği olarak da bilinir. Buğday unu, tuz ve su kullanılarak yapılan basit bir ekmektir. Roti genellikle yemeklerin yanında servis edilir ve çeşitli şekillerde hazırlanabilir, örneğin tereyağı, sarımsak veya kekik gibi malzemelerle zenginleştirilebilir. Roti ayrıca “chapati” veya “phulka” olarak da adlandırılır ve dünya genelinde popüler bir yemektir.

Roti Tarifi

Geleneksel bir Hint ekmeği olup, basit malzemelerden yapılan bir yuvarlak ekmektir. Genellikle yanında bir yemek veya bir sosla servis edilir. İşte roti tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 3/4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Unu bir kaba eleyin ve tuzunu ekleyin. Karıştırın.
  2. Sıcak suyu yavaşça unlu karışıma ekleyin ve hamur haline getirin. Eğer hamur fazla kuru veya sert olursa, az miktarda su ekleyebilirsiniz.
  3. Hamuru düzgünce yoğurun ve üzerini kapatarak 15 dakika kadar dinlendirin.
  4. Hamuru 6-8 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı bir yuvarlak şekil verene kadar elinizle yuvarlayın.
  5. Yuvarladığınız hamurları bir merdane yardımıyla yassılaştırın. Hamurun yapışmasını önlemek için yüzeyi hafifçe unlayabilirsiniz.
  6. Ortalama bir büyüklükteki tavayı kızdırın ve her bir rotiyi tavaya koyun. Yaklaşık 1 dakika kadar pişirin veya rotinin üst kısmındaki kabarcıklar çıkana kadar pişirin.
  7. Rotinin diğer tarafını da pişirin. Her iki tarafın da eşit pişmesi için döndürerek pişirin.
  8. Pişirdiğiniz rotiyi servis tabağına koyun ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Hint Ekmek Çeşitleri

Hindistan’da birçok farklı ekmek çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları:

  1. Naan: Klasik bir Hint ekmek çeşidi olan naan, sıcak tandır fırınında pişirilen bir mayalı ekmektir. Genellikle tandoori tavuk ve dana kebabı gibi yemeklerle servis edilir.
  2. Roti: Bu ekmek, ince yufkalar halinde hazırlanır ve sacda kızartılır. Geleneksel olarak, genellikle dal, tava sebzeleri, tandoori tavuk veya ızgara balık gibi lezzetli Hint yemekleriyle birlikte sunulur.
  3. Paratha: Paratha, mutfakta gevrek bir dokuya sahip çok katmanlı bir ekmek türüdür. Tam buğday unu, tereyağı veya bitkisel yağ, tuz ve su ile yapılır ve sıcak olarak servis edilir.
  4. Puri: Puri, küçük, şişkin bir ekmektir. Hint yemekleriyle birlikte servis edilir ve genellikle çörekotu, kişniş veya tatlandırılmış Hindistan cevizi ile aromalandırılır.
  5. Kulcha: Bu ekmek türü, yoğun bir iç malzeme ile doldurulur ve sıcak tandır fırınında pişirilir. Kulcha, patates, soğan veya keçi peyniri gibi malzemelerle doldurulabilir.
  6. Appam: Appam, ince kenarlı bir ekmek türüdür. Hindistan cevizi sütü ve pirinç unu kullanılarak yapılır ve fermente edilir. Appam, köri veya et yemekleri ile birlikte servis edilir.
  7. Bhatura: Bhatura, kızarmış bir ekmektir ve özellikle kızartılmış nohut yemeği chana masala ile birlikte servis edilir. Bu ekmek, yoğurt, süt, soğan, un, kabartma tozu ve şeker gibi malzemelerden yapılır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Psikoloji

Varsayılan Etkisi (Default effect) Nedir? Örnekler

Varsayılan Etki (Default Effect), bireylerin seçim yaparken varsayılan (ön tanımlı) seçeneklere yönelme eğilimidir. Bu fenomen,…

8 saat önce
  • Sağlık

Anzarut – Astragalus Sarcocolla Gum Nedir?

Anzarut, bilimsel adıyla Astragalus Sarcocolla, baklagiller familyasına ait bir bitki türünün zamkıdır. Bu bitki, özellikle…

8 saat önce
  • Beslenme

Hünnaptan Neler Yapılır? Sirke Olur mu?

Hünnap, vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Hem taze hem…

8 saat önce
  • Tarif

Enginar Sirkesi Tarifi

Enginar Sirkesi Tarifi Malzemeler 1 kg taze enginar (taze ve sap kısımları ile birlikte) 1…

9 saat önce
  • Sağlık

Ellerimde Kırmızı Noktalar Çıktı, Neden Olabilir?

Ellerinizde beliren kırmızı noktalar, çeşitli sağlık durumlarının belirtisi olabilir. Bu noktaların nedeni, ciltteki irritasyonlardan enfeksiyonlara,…

1 gün önce
  • Sağlık

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? İçindekiler

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? Doğal protein tozu karışımı, genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklı gıdalardan…

1 gün önce