Rutubet kokusu nasıl geçer? Sorusu sizin de aklınızı kurcalıyor olabilir. Uzun süre kapalı kalmış ev, uzun süre ıslak kalmış çamaşırlar, baza altları, hava almayan dolap içleri, duvarlar, perdeler, yer döşemeleri, halılar… rutubetin kaynağı çok çeşitli olabilir.
Peki bu istenmeyen ve oldukça sağlıksız duruma nasıl çözüm bulabiliriz?
Çözümlere geçmeden önce bu sorunun kaynağının neler olabileceğine bir göz atalım!
Rutubetli ve küflü havanın kaynağı genellikle yüksek nem oranıdır. Bu sorun banyo ve bodrum gibi havadar olmayan odalarda yaygındır.
Nemin kaynağı çeşitlidir:
Rutubet ve çoğu zaman ona eşlik eden küf karanlık, nemli ortamlarda rahatça gelişir. Rutubet kokusunu ve küfü ortadan kaldırmanın anahtarı, uygun hava akışını sağlamak ve ideal nem seviyelerini korumaktır.
Bunu başarmak için ise bazı temel yollar izlenmelidir:
Kıyafetlerdeki hoş olmayan rutubet kokusunun kaynağı da gene benzer biçimde aşırı nemden ve havasız ortamlarda saklama yapmaktan kaynaklanır.
Kıyafetlerdeki bu istenmeyen kokudan kurtulmak için şu basit ipuçları dikkate alınabilir:
Uzun bir yaz sezonu boyunca dolapta kapalı kalan yorganlarda da rutubet sorunu yaygındır.
Yorganlardaki bu kokudan kurtulmak için en sık başvurulan ve oldukça etkili yöntem ise onları kullanmaya başlamadan önce güneşli bir günde açık havada havalandırmaktır.
Yorganlar hatta koltuk döşemeleri, hali ve yastıklar için uygulanabilecek bir diğer yöntem ise karbonat yöntemidir.
Rutubet kokusundan kurtulmak için kokunun olduğu eşyaların üzerine karbonat dökün. Bir süre bekletin. Karbonatın kokuyu ve nemi emmesine izin verin. Daha sonra döktüğünüz karbonatı bir elektrikli süpürge ile süpürün.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…