Şerbetçi otu; en yaygın biçimde bira yapımında kullanılması ile bilinen doğal bir bitkidir.
Bu bitkinin çiçek kısımları tüketime uygundur. Şerbetçiotu sağlık yararları için de kullanılabilir.
Latince ismi: Humulus lupulus
Şimdi Satın AlBitki flavonoidler, ksantohumol ve 8-prenilnaringenin, humulen ve lupulin esansiyel yağları dahil olmak çeşitli kıymetli bileşenlerce zengindir.
Bu bileşenler ile bitkinin anti-inflamatuar, anti-anksiyete, analjezik (ağrı giderici) ve hatta anti-kanser özelliklerine sahip olduğu düşünülmektedir.
Şerbetçiotunda bulunan flavonoid 8-prenilnaringenin, fitoöstrojen olarak sınıflandırılır. Bu, kadınlık hormonu östrojenin aktivitesini taklit eden bir bileşendir.
Bu bileşen sayesinde menopoz döneminde yaygın görülen sıcak basması ve gece terlemelerinin azaltılabileceği ve önüne geçilebileceği düşünülmektedir.
Bitkinin maya etkisi sebebiyle doğal biçimde göğüs büyütmede de etkili olabileceği düşünülmektedir.
Bu amaçla kaynatılarak demlenen şerbetçi otu 20-30 günlük bir kürde düzenli kullanılmaktadır. Daha sonra doğal östrojen etkili hayıt tohumu çayı ile bir diğer kür uygulanmaktadır.
Şimdi Satın AlBitki ayrıca depresyon ve diğer duygudurum bozuklukları için potansiyel bir tedavi olarak da uzmanlaca halen incelenmektedir.
2017 yılında yapılan bir araştırma; günlük şerbetçiotu alımının stres, kaygı ve depresyonu azaltabileceğini bulmuştur.
Şerbetçiotu çayı, doğal yatıştırıcı özelliklerinden dolayı genellikle yatmadan hemen önce tüketilir.
Ancak doğal haldeki şerbetçiotu kesinlikle acıdır. Bu acılığı azaltmak için ilave bal ya da doğal tatlandırıcılar ile- stevia otu gibi- tatlandırılması önerilir.
Ayrıca şerbetçiotunu sade biçimde değil diğer doğal bitkiler ile bir arada demlemek de akıllıcadır.
Melisa, papatya, oğul otu, zerdeçal, zencefil, limon ve portakal kabuğu… şerbetçi otu ile uyumlu ve rahatlatıcı tercihlerdir.
Çayı hazırlarken bir french press kullanmak kolaylık sağlayacaktır.
1 fincan çay için 1 tutam kadar ot fazlasıyla yeterlidir. Demlenme süresi ise 2 dakika kadardır.
Bu yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı kadar sıkıştırılmamış ottur.
Eğer öğütülmüş olarak şerbetçi otu kullanacaksanız bitkinin kapladığı alan azalacağından miktar kesinlikle daha azdır -1 çay kaşından biraz fazladır-
Şimdi Satın AlBilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…