Sıcak duş kalp krizi ilişkisi! Sıcak duşun kalp krizine yakalanma riskini düşürdüğünü söyleyen uzmanlar, düşük tansiyonu olan kişilere ise sıcağı önermiyor! Özellikle çok soğuk günlerde vücuda şok etkisi yapacak aşırı sıcak duştan kaçınmaları konusunda uyarıyor!
Sıcak bir duş ya da kısa süreli sauna keyfi rahatlamak ve stresten arınmak için şahane bir yöntem olabilir. Ama bundan daha fazlası da var!
Yapılan iki önemli bilimsel araştırmaya göre düzenli sauna ve sıcak duş alışkanlığı kalp krizi ve felç olasılığını azaltıyor.
Uzmanlar yüksek sıcaklığın, kan damarlarının genişlemesine yol açtığını ve bunun da kan basıncının düşmesine neden olduğunu açıklıyor.
Bilim insanları hem saunaların, hem de sıcak banyolar ile sıcak jakuzilerin kalp hastalığı ve hatta hafif kalp yetmezliği olan kişiler için güvenli olduğunu söylüyor.
Ancak dengesiz göğüs ağrısı (anjin); yüksek ya da normalden düşük tansiyon veya diğer ciddi kalp sorunları olan kişilerin sıcak ortamdan kaçınması konusunda uyarıyor.
Fin hamamı geleneği binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Finliler haftada iki veya üç kez kullandığı hamamlarda ortalama 20 dakika kadar kalıyor. Sıcak, kuru havaya sahip ahşap kaplı odalardan oluşan hamamların sağlık üzerinde ise sayısız olumlu etkisi var.
Düzenli hamam kullanımının kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskini düşürdüğü; felç ve kalp krizine bağlı ani ölüm riskini düşürdüğü bilimsel veriler ile destekleniyor.
Evet sıcak su vücuttaki tüm damarların yavaş yavaş genişlemesine yol açıyor. Genişleyen damarlar ile rahatlama hissi sağlanıyor. Ayrıca sıcak bir banyonun ardından uykuya dalmak da çok daha kolay oluyor.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…