Sığla Yağı Faydaları Neler?
Sığla yağı, anadolu topraklarından yüz yıllardır şifasından faydalanılan çok özel, doğal bir üründür. Bu yağ Muğla ilinde, kıyı bölgelerde yetişen endemik, nadir bir ağaç olan sığla ağacından özel izinler ve özel yöntemler ile sağılır.
Sığla’nın kullanımı ve tarihi eski Mısır’a, Kleopatra’ya dek uzanır. Sığla yağı Kleopatra’nın gizli güzellik sırrı olarak bilinir. Ayrıca sığla yağı mumyalama amacı ile de kullanılmıştır.
Hipokrat zamanında, sığla yağı doktorlar tarafından ilaç olarak reçete edilmiş ve tedavilerde kullanılmıştır.
Sığla ağacı; günlük ağacı, akgünlük ağacı, anadolu akgünlük ağacı, amber ağacı, buhur ağacı isimleriyle de anılır.
Sığla ağacından, zahmetli bir biçimde sağılan sığla yağı; antiseptik, antibakteriyel, antifungal ve antiparazit özellikler taşır.Cilde sürülerek ya da ağız yolu ile tüketilerek kullanılır.
Şimdi Satın AlSıklıkla mide rahatsızlıklarında, astım ve bronşitte tercih edilir. Balgam söktürücü amaçla ve akciğer rahatsızlıklarında kullanılır.
Mantar, uyuz, egzama gibi cilt hastalıklarında da çözüm sağlar. Cilt hastalıklarından harici uygulama ile kullanılır.
Sığla yağı, cilt bakımı için de tercih edilir. Cilt lekelerini açar, kırışıkları azaltır. Sarkma görülen ciltlerde toparlayıcıdır. Sığla yağı saf halde ya da sürülmesini ve uygulanmasını kolaylaştırmak amacı ile hindistan cevizi yağı gibi doğal başka bir yağ ile karıştırılabilir. Sığla kremi evde bu şekilde kendinizin hazırlayabileceği bir üründür.
Sığla ağacı yağı, oluşan yaraların çok daha hızlı iyileşmesini sağlayıcı etkiye sahiptir. Sünnet sonrası, sünnet yarasının hızlı iyileşmesi amacıyla da yöre halkı tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Bal ile karıştırılarak, yaralı bölgeye sarılarak uygulanır.
Koltuk altlarına uygulandığında, terlemeyi ve ter kokusunu azalttığı bilinmektedir.
Ağrı kesici etkisi olduğu da düşünülen günlük yağı, romatizma ağrılarını dindirmek amacıyla da kullanılır. Romatizmal ağrılar için ağrılı bölgeye harici uygulama yapılır ve sarılır.
Gastrit, ülser, reflü gibi çeşitli mide rahatsızlıkları için tercih edilir.
Hemoroid tedavisinde kullanıldığı ve etkili olduğu bilinmektedir.
2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre, sığla yağı karaciğer hasarını engellemekte ve antioksidan özellik göstermektedir.
Beyin Felcinde de olduğunu gösteren bilimsel araştırmalar mevcuttur.
Sığla yağının birçok kanser türü ile savaştığı bilinmektedir. Ayrıca kanser tedavisi için uygulanan kemoterapinin de olumsuz etkilerini azalttığın gösteren yurt dışı kaynaklı bilimsel çalışmalar vardır.
Sığla ağacı yağı, son kullanma tarihi olan ve bozulan bir ürün değildir. Eski mısırda bu özelliği nedeniyle mumyalama için de tercih edilmiş çok özel bir maddedir.
Sığla; cam bir kavanoz içinde direkt güneş almaz halde nemden korunarak saklanması halinde çok uzun yıllar verim alınarak kullanılabilir.
Günlük yağının kendine has, yoğun bir kokusu vardır. Bu koku kötü bir koku değildir, bazı kimselerce ağır bulunabilir.
Sığla ağacının kendine has kokusunu sevenler, sığla buhur tercih edebilirler. Bu buhur, aynı ağaçtan sığla yağı sağımı esnasında, bir yan ürün olarak elde edilir. Farklı kültürlerde, meditasyon sırasında ve dini ritüellerde yaygın kullanılır. Anadolu kültüründe ve İslam’da da yeri vardır. Ayrıca, yakıldığı ortamda haşereleri, arıları ve sinekleri uzaklaştırıcı etkisi de vardır.
Buhur inceleSığla yağı kullananların yorumları genellikle çok çok olumludur. İnsanlar bu doğal ürün ile yüksek şifa sağlamaktadır. Siz de katkısız ve en doğal hali ile sığla yağı mucizesinden faydalanmak isterseniz, egepazarindan.com adresinden bu özel yağı güvenle temin edebilirsiniz.
Şimdi Satın AlSIĞLA YAĞI FAYDALARI NELERDİR? NE İÇİN KULLANILIR?
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…