Tamanu yağı, yara iyileşmesini hızlandırıcı, doğal biçimde güneşten koruyucu, özellikle gebeliğe bağlı çatlarlarda oldukça etkili, kuvvetli nemlendirici özelliği olan bitkisel temelli bir yağdır.
Bu yağ, Latince ismi calophyllum inophyllum olan bir ağacın meyve kısımlarının sıkılması ile elde edilir.
Bu ağaç Asya ve Avustralya’da bulunan tropikal bir ağaçtır.
Şimdi Satın AlYağ doğal biçimde yağ asitleri açısından çok zengindir.
Alfa-linoleik asit,
Oleik asit,
Linoleik asit,
Palmitik asit,
Arakidonik asit,
Stearik asit barındırır.
Tamanu bir uçucu yağ değildir. Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı gibi taşıyıcı özellikte bir baz yağdır. Bu da onun cilde seyretmeye gerek olmadan doğrudan uygulanabileceği anlamına gelir.
Doğrudan uygulamanın ciltte tahriş edici bir etkisi olmayacaktır.
Tamanu, özellikle kuru ciltler için oldukça idealdir. Karma ciltler için de kullanıma uygundur. Ancak akneye meyilli ve çok yağlı ciltler için en iyi cilt bakım yağı olmayacağı da bir gerçektir.
Yağın yüzde ve vücutta tüylenmeye neden olan bir etkisi bulunmamaktadır.
Yaz aylarından belirginleşip, kış aylarında ortadan kaybolan çillerinizden rahatsızsanız tamanu düzenli olarak kullanmayı tercih edebileceğiniz bir yağdır.
Düzenli kullanımda çil görünümünü azaltmada yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra cilt tonu eşitleme konusunda da tercih edilebilir.
Güneş koruması sağlar. UV ışığını oldukça geniş bir spektrumda emebilir.
Mikroplarla savaşır. Antibakteriyel ve antifungaldir. Ciltteki bakteri ve mantarlarla savaşmaya yardımcı olur.
Yaraları iyileştirir. Tamanu yağI, yaranın kapanmasına ve kolajen üretimine yardımcı olur. İyileşmeyi hızlandırır.
Cilt lekeleri ton farklılıkları, çiller, güneşe bağlı lekeler için de tamanu yağı kullanılabilmektedir.
Tamanu antioksidanlarca çok zengindir. Serbest radikal hasarıyla savaşır. Yaşlama karşıtı etkiye sahiptir.
Tamanu ağacı bir kuruyemiş olarak sınıflandırılır. Bu nedenle eğer fındık, fıstık gibi kabuklu kuruyemişlere alerjiniz varsa bu yağı kullanmamanız önerilmektedir.
Tamanu yağı yalnızca harici olarak kullanıma uygun bir yağdır. Ve kesinlikle dahili olarak tüketildiğinde zehirlidir.
Tamanu yağını yemeyin ya da içmeyin!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…