Renkli pudra şekeri tarifi ile pastaları, kurabiyeleri ve şekerleri eğlenceli bir şekilde süsleyebilirsiniz. Evde kolayca ve azıcık malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif gerçekten çok kolay!

Bu tarif için sadece iki malzemeye ihtiyacınız var. Pudra şekeri ve bir çeşit gıda boyası.

Gıda boyası için gıdaya uygun istediğiniz herhangi bir boyayı kullanabilirsiniz. Gıda jelleri size en parlak rengi verecek, boya tozları canlı ve uzun ömürlü olacak ve petal tozu daha yumuşak ve daha hafif olacaktır. Tabi ki pancar tozu ya da zerdeçal gibi doğal renklendiriciler tercih etmek de mümkün!

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

PUDRA ŞEKERİ NASIL RENKLENDİRİLİR?

Bu tarif sadece birkaç dakika sürer. İki seçeneğimiz var, bir mutfak robotu kullanmak veya manuel olarak bir kilitli poşet kullanmak. Kase ve kaşık kullanmanızı tavsiye etmiyoruz çünkü bu sadece bir şekerin havalanmasına yol açacaktır.

SEÇENEK 1- MUTFAK ROBOTU

Küçük bir mutfak robotu kullanmanın artıları, hızlı olması ve rengin tamamen karışacak olmasıdır.

Pudra şekerinizi az miktarda gıda boyası ile birlikte ekleyin. 30 saniye döndürün. İstediğiniz rengi elde etmek için gıda boyasını eklemeye ve tamamen karıştırmaya devam edin.

SEÇENEK 2- KİLİTLİ POŞET

Bu seçenek, küçük miktarlarda olduğundan daha büyük miktarlarda (en az bir fincan pudra şekeri) daha iyi çalışır.

İşin dezavantajı, bir veya iki dakika daha uzun sürmesidir.

Pudra şekerinizi az miktarda gıda boyası ile birlikte poşete ekleyin. Poşet bol bol sallayın. İstediğiniz rengi elde etmek için gıda boyasını eklemeye ve karıştırmaya devam edin.

Renkli Pudra Şekeri Nasıl Saklanır? Ne Kadar Dayanır?

Jel gıda boyası veya sıvı gıda boyası kullandıysanız, renkli pudra şekeri hemen kullanılmalıdır. Karışıma su kattığımız için uzun süreli saklama doğru olmayacaktır.

Eğer renklendirme için dondurulmuş  meyve gibi doğal bir yöntem kullandıysanız, meyve havadaki suyu hemen emeceği için gene uzun süreli saklama yapılmamalıdır.

Petal tozu veya toz boya kullandıysanız, karanlık ve serin bir yerde kapalı bir kapta renkli şekerinizi, pudra şekerinin son kullanma tarihine dek saklayabilirsiniz.

Battenburg Kek Tarifi: İngiliz Keki

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

    Kargo hesapla