Acı Badem Nasıl Tüketilir?
Acı badem bir badem türüdür. Yoğun tüketildiğinde zehirli olan amigdalin adı verilen zehirli bir kimyasal içerir.
Acı bademdeki amigdalin vücutta zehirli hidrosiyanik aside (HCN) dönüşür. Bu kimyasal sinir sistemini yavaşlatır ve ciddi solunum problemlerine yol açar.
Yaygın olarak tüketilen badem türü olan tatlı badem (Prunus dulcis) bu toksinleri içermez.
İnsanlar acı bademi sıklıkla işlenmiş halde yağ olarak çatlaklar ve diğer cilt durumları için kullanırlar.
Acı badem; tatlı badem ve kayısı çekirdeği ile sık karıştırılır. Ancak esasen üçü de tamamen farklıdır.
Acı Badem Nasıl Tüketilir? Acı Badem Günde Kaç Tane Yenmeli?
Şimdi Satın AlBu bademlerin lezzetli olduğun söylemek güçtür ve gerçekten acıdır.
Tüketiminin asla 3- 4 adedi geçmemesi gereken acı bademlerin toksitisesinden belli oranda arındırmak mümkündür.
Bunun için bademlerin tüketilmeden önce kaynatılması veya pişirilmesi gerekir.
Tatlı Badem ve Acıbadem Arasındaki Fark Nedir?
Şimdi Satın Al- En büyük fark siyanür içeriğinde yatmaktadır. Acı badem, tatlı bademlere kıyasla 40 kat daha fazla hidrosiyanik asit içerir.
- Görünüm hakkında konuşmak gerekirse, her iki badem çeşidi de oldukça benzer görünür ve aralarında ayrım yapmak zor olabiliyor. Ancak sıklıkla acı bademler daha küçük olma eğilimindedir.
- Tatlı bademler uzun bir raf ömrüne sahipken, acı bademler birden fazla doymamış yağ içerdiğinden uzun süre saklanamaz. Bunların hava geçirmez kaplarda, nemden, ısıdan veya doğrudan güneş ışığından uzakta tutulması gerekir. En iyi yöntem onları kendi kabukları içinde saklamaktır.
- Çiğ tatlı badem yemek tamamen güvenlidir. Ancak çiğ acı badem tüketimi önerilen bir durum değildir. Acı badem mümkünse yalnızca pişmiş olarak yenmelidir.
Acıbadem Kullanım Alanları
- Eski zamanlarda acı bademler iltihaplanma, ağrı, spazmlar, nefes alma sorunları vb. gibi çok sayıda sağlık sorununu tedavi etmek için kullanılıyordu.
- Acı bademler, tatlı muadillerine kıyasla güçlü tatları ve aromaları nedeniyle en iyi badem yağını sunar. Ki bu yağ cilt ve saçlar için mükemmeldir. Ve kremlerde, sabunlarda, serumlarda, losyonlarda vb. Acı badem yağı yaygın kullanılır.
Acı Badem Zararları Nelerdir?
Acı badem, ham haliyle az miktarda prusik veya hidrosiyanik asit içerir. Hidrosiyanik asit, hidrojen siyanür ve suyun çözeltisidir.
Çiğ acı badem yemek, sinir sisteminizi güçlü bir şekilde etkileyerek nefes alma sorunlarına neden olabilir. Acıbadem, uygun dozda dikkatli tüketilmelidir. Günde 10’dan fazla acı badem yemek ölüme yol açabilir!
Bu nedenle acı badem tüketmeden önce bir doktor veya beslenme uzmanına danışmak daha doğru olacaktır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu